Βίντεο-ντοκουμέντα: Η στιγμή που δόθηκε το σύνθημα για επίθεση στον Μπουτάρη -Οι δράστες - iefimerida.gr

Βίντεο-ντοκουμέντα: Η στιγμή που δόθηκε το σύνθημα για επίθεση στον Μπουτάρη -Οι δράστες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο νέα αποκαλυπτικά βίντεο από την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη είδαν το φως της δημοσιότητας. Στο πρώτο φαίνεται καθαρά ότι υπήρξε προετοιμασία της επίθεσης, στο δεύτερο αποτυπώνονται τα πρόσωπα των δραστών.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται η «προετοιμασία» της επίθεσης, με έναν εκ των «πρωταγωνιστών» δίνει το σύνθημα για το ντου. Ενώ ακούγονται απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη, στο 02.35 του βίντεο διακρίνεται ένας άντρας να δίνει το σύνθημα χτυπώντας τα χέρια του και εν συνεχεία γίνεται η επίθεση στον Δήμαρχο.

Στο δεύτερο βίντεο, καταγράφεται όλη η επίθεση στον Μπουτάρη, από την αρχή μέχρι το τέλος. Διακρίνονται στην αρχή όλοι μαζί και μετά αυτοί που πρωτοστατούν στα επεισόδια.

Την Τετάρτη η απολογία των τριών συλληφθέντων

Υπενθυμίζεται ότι για την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης διετάχθηκε εισαγγελική έρευνα. Εχουν συλληφθεί 4 άτομα, 3 ενήλικες και ένας ανήλικος. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ασφάλεια, έχουν ταυτοποιηθεί έξι ακόμα πρόσωπα που εκτιμάται πως εμπλέκονται στην επίθεση, ανάμεσά τους κι ένας άνδρας που έχει ένα παιδί στην αγκαλιά του.

Οι τρεις από τους συλληφθέντες, ζήτησαν και πήραν αναβολή για την Τετάρτη. Πρόκειται για τους δύο 20χρονους, που δήλωσαν σπουδαστές και τον 36χρονο ομογενή από τη Γεωργία, ο οποίος ανέφερε ότι εργάζεται περιστασιακά. Και οι τρεις θα μείνουν υπό κράτηση μέχρι την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να δικαστούν, καθώς ο προεδρεύων του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης συντάχθηκε με την εισαγγελέα της έδρας, η οποία εισηγήθηκε να μην αρθεί η κράτησή τους. Ο τέταρτος κατηγορούμενος, ο 17χρονος, παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων και αφέθηκε ελεύθερος. Και οι τέσσερις διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Μπουτάρης: Ηταν οργανωμένοι φασίστες

Το απόγευμα της Δευτέρα, ο Γιάννης Μπουτάρης παραβρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης όπου μίλησε για την επίθεση που δέχθηκε.

«Αυτοί που μου επιτέθηκαν δεν είχαν σχέση με την ημέρα μνήμης των Ποντίων. Τους ξέρω ποιοι είναι… Ήταν οργανωμένοι φασίστες! Μου επιτέθηκαν σαν άτομο και σαν Δήμαρχο… Μου είπαν: Ποιος σε κάλεσε εδώ ρε; Τον δήμαρχο δεν τον καλούνε. Έχει υποχρέωση να πάει σε εκδηλώσεις τέτοιου τύπου» είπε.

Κάλεσε δε όλα τα πολιτικά κόμματα να ενωθούν στην καταδίκη της βίας. «Να μετρηθούμε πόσοι είμαστε υπέρ του διαλόγου και πόσοι υπέρ της βίας. Τραμπούκοι κάθε είδους, δεν είναι μόνο τα παραστρατημένα παιδιά που κάνουν φασαρία στο γήπεδο, είναι και οι υψηλά ιστάμενοι σε όλα τα κόμματα», δήλωσε για να προσθέσει:

«Είμαι 75χρονών. Θα γίνω 100, μου το έχει πει ο ο Θεός. Θα είμαι και δήμαρχος μέχρι τα 100 (γέλια). Δεν με νοιάζουν οι επιθέσεις. Τρόμαξα μόνο όταν με τσαλαπατούσαν. Όπως σηκώθηκα προχθές, έτσι έχω ξανασηκωθεί κι άλλες φορές στη ζωή μου. Και ξανά προς τη δόξα τραβά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επίθεση Μπουτάρης Βίντεο σύνθημα ντου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ