Οι δύο λέξεις στο γάμο που έφεραν κοντά Χάρι-Κάρολο, μετά από 20 χρόνια -Μια σχέση κόλαση [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι δύο λέξεις στο γάμο που έφεραν κοντά Χάρι-Κάρολο, μετά από 20 χρόνια -Μια σχέση κόλαση [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρίγκιπας Κάρολος το μεσημέρι του Σαββάτου έπιασε αλά μπρατσέτα την Μέγκαν Μαρκλ μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και την παρέδωσε στον γαμπρό.

Πριν καν ο πρίγκιπας Χάρι πει στην νύφη «μοιάζεις καταπληκτική», γύρισε και είπε στον Κάρολο χαμογελώντας: «Σ' ευχαριστώ μπαμπά».

Αυτή ήταν ίσως η πιο θερμή στιγμή, η πιο κοντινή και αγαπησιάρικη, που είχαν πατέρας και γιος τα τελευταία 20 χρόνια. Μια εγγύτητα που Κάρολος και Χάρι δεν είχαν καταφέρει να πετύχουν.

Οι δύο λέξεις στο γάμο που έφεραν κοντά Χάρι-Κάρολο, μετά από 20 χρόνια -Μια σχέση κόλαση [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που ο Χάρι, στα 12 του έχασε την μητέρα του. Τότε, έμοιαζαν να γκρεμίστηκαν τα πάντα στη σχέση με τον πατέρα του.

Από τότε μέχρι το Σάββατο υπήρξαν πολλές στιγμές ανάμεσα σε πατέρα και γιο που απέφευγαν να κοιτάξουν ο ένας τον άλλον στα μάτια.

Οι δύο λέξεις στο γάμο που έφεραν κοντά Χάρι-Κάρολο, μετά από 20 χρόνια -Μια σχέση κόλαση [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μάλιστα, όταν ο πρίγκιπας Χάρι μπήκε στην εφηβεία και έπεσε στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ, κάποιοι από τη βασιλική οικογένεια κατηγόρησαν ευθέως τον πρίγκιπα Κάρολο.

Ενιωθαν ότι ήταν τόσο απασχολημένος με τη σχέση του με την Καμίλα που δεν αφιέρωνε χρόνο στους γιους του και ειδικά στον Χάρι που ήταν πάντα ο πιο ευάλωτος και αδύναμος από τα δυο αδέλφια.

Οι δύο λέξεις στο γάμο που έφεραν κοντά Χάρι-Κάρολο, μετά από 20 χρόνια -Μια σχέση κόλαση [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πέρυσι, όταν συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο Κάρολος έμεινε εντελώς εκτός από τα πλούσια αφιερώματα που έκαναν τα παιδιά του για την μητέρα τους.

Με μια εξαίρεση. Ο πρίγκιπας Χάρι επαίνεσε τον πατέρα του (με τρόπο όχι εκδηλωτικό αλλά σε κάθε περίπτωση το έκανε) για τον τρόπο που φρόντιζε τον ίδιο και τον αδελφό του, μετά το θάνατο της Νταϊάνα.

«Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχει να κάνει ένας γονιός είναι να πει στα παιδιά του ότι ο άλλος γονιός έχει πεθάνει», είχε πει. «Αλλά ήταν εκεί για εμάς. Ήταν ο ένας από τους δυο που απέμεινε. Και προσπάθησε να κάνει το καλύτερο, να είναι σίγουρος ότι είμαστε προστατευμένοι».

Αυτή ήταν μια δήλωση, που όσοι ξέρουν τη βασιλική οικογένεια, λένε ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν θα είχε κάνει ποτέ.

Ο Γουίλιαμ ήταν πάντα ανεξάρτητος από την επιρροή του πατέρα του, σε σχέση με τον Χάρι, και είχε περισσότερο σαν υπόδειγμα την γιαγιά του παρά τον πατέρα του.

Φίλοι λένε για παράδειγμα, ότι ο Γουίλιαμ δεν θα είναι ποτέ ένας «πρίγκιπας πειραχτήρι», στα πρότυπα του πρίγκιπα Καρόλου.

Οι δύο λέξεις στο γάμο που έφεραν κοντά Χάρι-Κάρολο, μετά από 20 χρόνια -Μια σχέση κόλαση [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Πάντως, είναι γενικά αποδεκτό για τα δυο αγόρια ότι τα συναισθήματά τους απέναντι στον πατέρα τους συνοψίζονται σε μια λέξη: «Καμίλα».

Παραδόξως, το 2005, τα δυο αγόρια υποστήριξαν δημοσίως τον πατέρα τους για τον γάμο του με την Καμίλα. Ήταν όμως αυτά τα αληθινά συναισθήματά τους;

Το περασμένο καλοκαίρι η Καμίλα έκλεισε τα 70 της χρόνια. Ούτε ο Γουίλιαμ, ούτε ο Χάρι έκαναν κάποια δήλωση για το γεγονός.

Σύμφωνα με τους αυλικούς τα αγόρια όσο μεγάλωναν απομακρύνονταν από την Καμίλα.

«Δεν είναι τόσο κοντά στην Καμίλα, οι μητριές συχνά αποτυγχάνουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών των συζύγων τους», λέει χαρακτηριστικά φίλος της οικογένειας.

Για την περίπτωση του Καρόλου και των παιδιών του, η μη σχέση, δημιουργεί ένα ακόμη πρόβλημα.

Οταν θα γίνει βασιλιάς ο Κάρολος η Καμίλα θα γίνει πριγκίπισσα, όπως αρχικά είχε πει στο γάμο τους ο πρίγκιπας. Αν θέλει όμως να γίνει βασίλισσα, όπως προκύπτει τελευταία από διάφορες κινήσεις, θα πρέπει να έχει την υποστήριξη των γιων του Καρόλου.

Οι δύο λέξεις στο γάμο που έφεραν κοντά Χάρι-Κάρολο, μετά από 20 χρόνια -Μια σχέση κόλαση [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η αλλαγή της συμπεριφοράς του Χάρι προς τον πατέρα του φαίνεται ότι προκύπτει με την άφιξη της Μέγκαν Μαρκλ στη ζωή του, της οποίας οι γονείς είναι διαζευγμένοι, ωστόσο, στην αρχή του χωρισμού τους είχαν καλή σχέση μεταξύ τους.

Οταν ο Χάρι εκλήθη να γίνει ραδιοφωνικός παραγωγός στο Radio 4, του οποίου φανατικός ακροατής είναι ο πρίγκιπας Κάρολος, έκανε μια συνέντευξη στον πατέρα του για τις ανησυχίες του Καρόλου για την κλιματική αλλαγή και τη ζημιά στο περιβάλλον.

Η ραδιοφωνική συνάντησή τους κατέληξε όμως να είναι λίγο πιο αποκαλυπτική για τη μεταξύ τους σχέση.

Ο Κάρολος γενναιόδωρα στην εκπομπή εκείνη απευθυνόταν με λόγια αγάπης και εγγύτητας στον γιο του, αποκαλώντας τον «αγαπητό μου αγόρι» και «πολυαγαπημένο μου αγόρι» ενώ ο Χάρι τον αποκαλούσε μπαμπά, όπως ακριβώς όταν του παρέδωσε την Μέγκαν, το Σάββατο. Τότε, τα λόγια αυτά ήταν τα πρώτα σημάδια ότι αρχίζει να λιώνει ο πάγος μεταξύ τους, ότι η σχέση κόλαση που είχαν για πατέρας και γιος, άρχιζε να περνά σε μια νέα φάση.

Οι δύο λέξεις στο γάμο που έφεραν κοντά Χάρι-Κάρολο, μετά από 20 χρόνια -Μια σχέση κόλαση [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Οι δύο λέξεις στο γάμο που έφεραν κοντά Χάρι-Κάρολο, μετά από 20 χρόνια -Μια σχέση κόλαση [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Ωστόσο, παρά την εγγύτητα αυτή που είχε αρχίσει να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια λόγω Μέγκαν, ο πρίγκιπας Κάρολος λέγεται ότι ανησύχησε ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό για τη σχέση με τον γιο του, καθώς τον είχαν αφήσει εντελώς εκτός από τις προετοιμασίες του γάμου.

Μάλιστα, υπήρχε κάτι το οποίο τον είχε προβληματίσει ιδιαιτέρως: Δεν μπορούσε να καλέσει τους δικούς του καλεσμένους στο γάμο του γιου του.

Αλλά, ξαφνικά, η ατμόσφαιρα άλλαξε.

Αυτό που τα ανέτρεψε όλα ήταν ότι ο πατέρας της Μέγκαν δεν ήταν σε θέση να παρευρεθεί στο γάμο και ο Κάρολος κλήθηκε από το ζευγάρι να συνοδεύει την Μέγκαν στην εκκλησία.

Οι δύο λέξεις στο γάμο που έφεραν κοντά Χάρι-Κάρολο, μετά από 20 χρόνια -Μια σχέση κόλαση [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Ο Κάρολος ενθουσιάστηκε με το γεγονός ότι θα συμμετείχε τόσο άμεσα στο γάμο.

Ολα άλλαξαν, σχεδόν σε μια στιγμή.

Με τρόπο που σπάνια βλέπουμε δημόσια, ο Κάρολος και ο Γουίλιαμ κουβέντιαζαν καθώς πήγαιναν στην εκκλησία.

Οι δύο λέξεις στο γάμο που έφεραν κοντά Χάρι-Κάρολο, μετά από 20 χρόνια -Μια σχέση κόλαση [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Οι δύο λέξεις στο γάμο που έφεραν κοντά Χάρι-Κάρολο, μετά από 20 χρόνια -Μια σχέση κόλαση [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Οι δύο λέξεις στο γάμο που έφεραν κοντά Χάρι-Κάρολο, μετά από 20 χρόνια -Μια σχέση κόλαση [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Οι δύο λέξεις στο γάμο που έφεραν κοντά Χάρι-Κάρολο, μετά από 20 χρόνια -Μια σχέση κόλαση [εικόνες] | iefimerida.gr 11
Οι δύο λέξεις στο γάμο που έφεραν κοντά Χάρι-Κάρολο, μετά από 20 χρόνια -Μια σχέση κόλαση [εικόνες] | iefimerida.gr 12
Οι δύο λέξεις στο γάμο που έφεραν κοντά Χάρι-Κάρολο, μετά από 20 χρόνια -Μια σχέση κόλαση [εικόνες] | iefimerida.gr 13

Το φαινόμενο Μέγκαν ευθύνεται και για αυτό; Ποιος ξέρει. Μετά από όλα όσα έχουμε δει αυτό το Σαββατοκύριακο, τα πάντα είναι δυνατά. Το σίγουρο είναι ότι η αλλαγή που είχε αρχίσει να παρατηρείτε τα τελευταία χρόνια στη σχέση Καρόλου-Χάρι επιβεβαιώθηκε και ίσως επισφραγίστηκε το Σάββατο. Ο Κάρολος ήταν στο πλευρό του Χάρι στη σημαντικότερη στιγμή της ζωής του (ο γιος του τού εδωσε την ευκαιρία) και ο Χάρι του το ξεπλήρωσε με δυο απλές, κοινές αλλά τόσο γλυκές κουβέντες, εκτός τύπων και πρωτοκόλλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ