Ο Ναδάλ... βασιλιάς στην Ρώμη - iefimerida.gr

Ο Ναδάλ... βασιλιάς στην Ρώμη

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραμένει «βασιλιάς στο χώμα» ο Ράφα Ναδάλ.

Ο Ισπανός τενίστας με μία επιβλητική εμφάνιση, σε έναν τελικό που διακόπηκε δύο φορές (η δεύτερη για περίπου μία ώρα) λόγω δυνατής βροχής, πήρε τη νίκη με 2-1 επί του Αλεξάντερ Ζφέρεφ στη Ρώμη (6-1, 1-6, 6-3) και πανηγύρισε εκτός από την κατάκτηση του τροπαίου και την επιστροφή του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης από την Δευτέρα (ο Φέντερερ θα περάσει δεύτερος).

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, με τον Ναδάλ να κάνει περίπατο στο πρώτο σετ και τον Ζβέρεφ να «απαντά» με μία επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο. Κι ενώ ο πολιτογραφημένος Γερμανός τενίστας ξεκίνησε πολύ δυνατά στο τρίτο σετ (προηγήθηκε 3-1) η βροχή δυνάμωσε και το ματς διακόπηκε για λίγα λεπτά. Ο Ναδάλ μείωσε αμέσως σε 2-3 και στη συνέχεια οι δύο μονομάχοι αποχώρησαν από το κορτ για δεύτερη φορά.

Μετά από περίπου μία ώρα ο αγώνας άρχισε ξανά, με τον Ζβέρεφ εμφανώς επηρεασμένο από τη διακοπή και τον Ναδάλ να... πετάει. Ο Ισπανός πήρε 4 σερί game, μετέτρεψε το εις βάρος του 2-3 σε 6-3 κι έγινε πλουσιότερος κατά περίπου 1 εκ. ευρώ, ενώ από αύριο (21/05) θα φιγουράρει ξανά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ναδάλ επέστρεψε στην κατάκτηση του τουρνουά της Ρώμης μετά από 3 χρόνια.

Πηγή: AΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τένις Ρώμη Ναδάλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ