Τελικός Final 4 Euroleague: Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρ για το... δαχτυλίδι του Πρωταθλητή Ευρώπης - iefimerida.gr

Τελικός Final 4 Euroleague: Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρ για το... δαχτυλίδι του Πρωταθλητή Ευρώπης

Φωτογραφία: Euroleague
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Βελιγράδι χτυπάει σήμερα η «καρδιά» του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Στις 21.00 (Novasports 1) η τουρκική Φενέρ και η ισπανική Ρεάλ Μαδρίτης θα μονομαχήσουν με στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Η «βασίλισσα», που φτάνει για 18η φορά σε τελικό και διεκδικεί το 10 ευρωπαϊκό της ιστορίας της, θέλει να πάρει τον πρώτος της τίτλο εκτός συνόρων μετά το 1980, καθώς έκτοτε έχει πανηγυρίσει την κούπα μόνο το 1995 στη Σαραγόσα και το 2015 στη Μαδρίτη. Στην αντίπερα όχθη η Φενέρμπαχτσε που συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε τελικό θέλει να κάνει το repeat, την ώρα που Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα διεκδικήσει το 10ο τρόπαιο στην σπουδαία προπονητική του καριέρα. Από την πλευρά του ο Κώστας Σλούκας, φτάνει στον έκτο τελικό της καριέρας του και διεκδικεί τον τέταρτο τίτλο του μετά από τους δύο με τον Ολυμπιακό (2012, 2013) και τον περσινό με τη Φενέρ.

Στην κανονική περίοδο οι δύο ομάδες «μοίρασαν» τις νίκες έχοντας κερδίσει η μία στην έδρα της άλλης. Η Ρεάλ πέρασε με 79-77 από την Πόλη και η Φενέρ με 86-83 από τη Μαδρίτη.

Διαιτητές του μεγάλου τελικού θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Στον μικρό τελικό του φάιναλ φορ του Βελιγραδίου, το τζάμπολ του οποίου είναι προγραμματισμένο για τις 18.00 (Novasports 1), η Ζαλγκίρις και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αναμετρηθούν για την τρίτη θέση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φενέρ Ρεάλ Μαδρίτης τελικός Euroleague
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ