Παράθυρο για νέο δημοψήφισμα στη Σκωτία για ανεξαρτησία από την Νίκολα Στέρτζον - iefimerida.gr

Παράθυρο για νέο δημοψήφισμα στη Σκωτία για ανεξαρτησία από την Νίκολα Στέρτζον

H πρωθυπουργός της Σκωτίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Α νοικτό το ενδεχόμενο διενέργειας νέας ψηφοφορίας για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, όταν η βρετανική κυβέρνηση παράσχει κάποια ασφάλεια σε σχέση με το Brexit, άφησε η Νίκολα Στέρτζον.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Peston του δικτύου ITV σήμερα, η πρωθυπουργός της Σκωτίας, δήλωσε επίσης ότι το κόμμα της, το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα, δεν θα παρεμποδίσει άλλη ψηφοφορία για το Brexit για οποιαδήποτε τελική συμφωνία, αλλά φοβάται τι θα συμβεί στην περίπτωση που οι διαφορετικές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου υπερψηφίσουν αποκλίνοντα αποτελέσματα, όπως έγινε το 2016.

«Μόλις θα υπάρξει περισσότερη σαφήνεια, την οποία ελπίζουμε να έχουμε φέτος το φθινόπωρο, για το αποτέλεσμα του Brexit και για τη μελλοντική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε θα εξετάσω ξανά το θέμα του χρονοδιαγράμματος ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία», δήλωσε.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ