Δύο αλλοδαποί είχαν «ρημάξει» τους επιβάτες των ΜΜΜ -Πώς δρούσαν, ποιους έβαζαν στο στόχαστρο - iefimerida.gr

Δύο αλλοδαποί είχαν «ρημάξει» τους επιβάτες των ΜΜΜ -Πώς δρούσαν, ποιους έβαζαν στο στόχαστρο

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν 35χρονο Αλγερινό και έναν 28χρονο Μαροκινό, που είχαν «ρημάξει» τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς, συνέλαβε η αστυνομία.

Οι δυο τους συνελήφθησαν στην οδό Πατησίων, λίγο αφότου είχαν αρπάξει από επιβάτιδα τρόλεϊ το κινητό τηλέφωνό της από την τσάντα της. Μάλιστα, προσπάθησαν να αντισταθούν κατά τη σύλληψη και χτύπησαν τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τους ακινητοποιήσουν.

Τον τελευταίο μήνα οι δυο είχαν συστήσει συμμορία και με τη μέθοδο του τεχνητού συνωστισμού, αφαιρούσαν προσωπικά αντικείμενα, χρηματικά ποσά και κινητά από επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς. Τα θύματα που επέλεγαν συνήθως ήταν γυναίκες, ηλικιωμένοι και τουρίστες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της διακεκριμένης κλοπής και της αντίστασης καθώς και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Από την μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών από επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ οι δύο συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί και στο παρελθόν επανειλημμένα για τα ίδια αδικήματα.

Οι δύο οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή και εκδόθηκαν εντάλματα προσωρινής κράτησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σύλληψη Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ