Λεμέρ: Η Ιταλία μπορεί να απειλήσει τη σταθερότητα της ευρωζώνης -Αν δεν σεβαστεί τις δεσμεύσεις της - iefimerida.gr

Λεμέρ: Η Ιταλία μπορεί να απειλήσει τη σταθερότητα της ευρωζώνης -Αν δεν σεβαστεί τις δεσμεύσεις της

Φωτογραφία: AP/ Francois Mori
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μπρούνο Λεμέρ προειδοποίησε ότι μπορεί να απειληθεί η σταθερότητα της ευρωζώνης, αν η προσεχής ιταλική κυβέρνηση δεν σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για το χρέος και το έλλειμμα.

«Αν η νέα κυβέρνηση έπαιρνε το ρίσκο να μην σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για το χρέος, το έλλειμμα, όπως και για την εξυγίανση των τραπεζών, όλη η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης μπορεί να απειληθεί», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών στο Europe 1.

«Ο καθένας πρέπει να καταλάβει στην Ιταλία ότι το μέλλον της Ιταλίας είναι στην Ευρώπη και πουθενά αλλού, και για να είναι το μέλλον αυτό στην Ευρώπη υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται», τόνισε και υπογράμμισε ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ρώμη ισχύουν, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση.

«Σέβομαι την κυρίαρχη απόφαση του ιταλικού λαού, αλλά υπάρχουν δεσμεύσεις που ξεπερνούν τον καθένα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα δούμε ποιες αποφάσεις θα λάβουν οι Ιταλοί αξιωματούχοι, επαναλαμβάνω πόσο σημαντικό είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις αυτές μακροπρόθεσμα για να εξασφαλιστεί η κοινή μας σταθερότητα», κατέληξε ο Λεμέρ.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπρούνο Λεμέρ χρέος Ευρωζώνη Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ