Ο Τσίπρας παίρνει αποστάσεις από το Μακεδονία του Ιλιντεν -Τι μήνυμα έστειλε στον Ζάεφ - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας παίρνει αποστάσεις από το Μακεδονία του Ιλιντεν -Τι μήνυμα έστειλε στον Ζάεφ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση με κάποιο κοινά αποδεκτό όνομα με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, ζητά το Μέγαρο Μαξίμου από τα Σκόπια.

Με ανακοίνωσή του, προς απάντηση στον Ζόραν Ζάεφ ο οποίος δήλωσε ότι με το όνομα Δημοκρατία του Ιλιντεν μπορεί να πάει μπροστά, το Μαξίμου επιμένει σε ονομασία erga omnes, συνταγματική αναθεώρηση ενώ τονίζει ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχίσει για εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου έχει ως εξής:

Καλωσορίζουμε την αποδοχή από πλευράς ΠΓΔΜ ότι λύση στο ονοματολογικό δε μπορεί να υπάρξει χωρίς την υιοθέτηση ονομασίας erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις έναντι όλων.

Ωστόσο, ενθαρρύνουμε τους γείτονές μας να συνεχίσουμε από κοινού να εργαζόμαστε για εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, όπως ακριβώς προβλέπει και η δέσμη προτάσεων που έχει κατατεθεί από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, κ. Μάθιου Νίμιτς.

Τέλος επισημαίνουμε ξανά ότι η λύση αυτή καθώς και οι προβλέψεις κατά του αλυτρωτισμού πρέπει να κατοχυρωθούν με Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαξίμου ΖΑΕΦ ΠΓΔΜ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ