Σβόμποντα: Δέν έδωσαν στην Ελλάδα την ευκαιρία να τονώσει την οικονομία της - iefimerida.gr

Σβόμποντα: Δέν έδωσαν στην Ελλάδα την ευκαιρία να τονώσει την οικονομία της

Χάνες Σβόμποντα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δρυμεία κριτική εναντίον της Τρόικα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της Γερμανίας εξαπέλυσε ο Αυστριακός πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.

Ο Χάνες Σβόμποντα, κατηγόρησε την Τρόικα ευθέως πως εργάζεται πίσω από κλειστές πόρτες και το μόνο που κάνει είναι να υπαγορεύει στην Ελλάδα τα μέτρα λιτότητας που αποδυναμώνουν την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, τις μειώσεις στις συντάξεις και τους μισθούς, με αποτέλεσμα η κατάσταση του ελληνικού πληθυσμού να χειροτερεύει.

Δριμεία ήταν η κριτική του Χάνες Σβόμποντα και στη στάση που κράτησε απέναντι στην Ελλάδα, η Γερμανία, όπου, όπως σημείωσε, την άνοιξη του 2010, οι κυβερνώντες στο Βερολίνο θα έπρεπε να αποφασίσουν ότι πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα, παρά να εξαρτούν την όλη στάση τους από τις εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Γενικά, ο ίδιος διαπιστώνει πως δεν καταβλήθηκαν πραγματικές προσπάθειες για να σωθεί η Ελλάδα και χαρακτήρισε «στενοκεφαλιά το να μην μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες τη Γερμανία μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», προσθέτοντας πως ένα είδος Σχέδιο Μάρσαλ θα βοηθούσε.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας κατήγγειλε ως «απαξιωτική, επιπόλαιη και υπεροπτική» τη στάση της πλειονότητας των γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης απέναντι στην Ελλάδα μέσα στα δύο τελευταία χρόνια, κάτι απαράδεκτο για την Ευρώπη του σήμερα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ