Η Ουάσινγκτον αποσύρει τη βοήθεια από τη βορειοδυτική Συρία - iefimerida.gr

Η Ουάσινγκτον αποσύρει τη βοήθεια από τη βορειοδυτική Συρία

Φωτογραφία: AP/ Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αμερικανική κυβέρνηση θα διακόψει τη βοήθεια προς τη βορειοδυτική Συρία, όπου κυριαρχούν ισλαμιστικές οργανώσεις και θα επικεντρώσει τις προσπάθειες ανοικοδόμησης σε περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο των δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ, στα βορειοανατολικά.

Δεκάδες εκατομμύρια δολάρια θα περικοπούν από προγράμματα που στήριζαν οι ΗΠΑ στα βορειοδυτικά, μεταξύ των οποίων και αυτά που αφορούσαν την αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού, τη στήριξη της ανεξάρτητης κοινωνίας και των ΜΜΕ και την ενίσχυση της εκπαίδευσης, σύμφωνα με το CBS.

Αμερικανοί αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι από την απόφαση αυτή δεν θα επηρεαστεί η ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται στη βορειοδυτική Συρία, γύρω από την επαρχία Ιντλίμπ, που είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας το οποίο ελέγχεται από ισλαμιστικές οργανώσεις.

Αξιωματούχος εξήγησε ότι η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί να προσφέρει περισσότερη βοήθεια σε περιοχές της Συρίας όπου οι ΗΠΑ ασκούν μεγαλύτερο έλεγχο.

Σύμφωνα με άλλο Αμερικανό αξιωματούχο, οι περικοπές στα βορειοδυτικά θα γίνουν μέσα σε ένα διάστημα μηνών. «Ο κίνδυνος είναι μια επανάληψη αυτού που ο πρόεδρος επέκρινε στο Ιράκ: να αφήσουμε ένα κενό εκεί που η βία μπορεί να επιδεινωθεί και να επιτρέψουμε στους εξτρεμιστές να το εκμεταλλευθούν», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ