Μητσοτάκης: Κάντε εκλογές -Αθλια σκευωρία η υπόθεση Novartis [εικόνες] - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Κάντε εκλογές -Αθλια σκευωρία η υπόθεση Novartis [εικόνες]

Φωτογραφίες: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και τον προκάλεσε να κάνει εκλογές με τη λήξη της δανειακής σύμβασης τον επόμενο Αύγουστο

«Η ΝΔ εδώ και πολύ καιρό ανοικτά έχει διατυπώσει το αίτημα της για εκλογές. Η λήξη της δανειακής σύμβασης αποτελεί ένα σημείο καμπής για να κριθεί μια κυβερνητική θητεία που έδειξε τα όρια και τις δυνατότητες της. Καλούμε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί αν όντως πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι τα μνημόνια τελειώνουν, ας ρωτήσει τους πολίτες. Αν υπερηφανεύεται για ότι έχει κάνει ας το ζυγίσει στην κρίση των ψηφοφόρων. Αν πιστεύει σε καθαρές εξόδους ας ζητήσει την καθαρή απάντηση των Eλλήνων. Καθαρή απάντηση με καθαρούς κανόνες και με μία ξεκάθαρη απάντηση από σας κ. Τσίπρα».

Μητσοτάκης: Κάντε εκλογές -Αθλια σκευωρία η υπόθεση Novartis [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για το θέμα του σπασίματος της Β’ Αθηνών λέγοντας πως ο ίδιος το έχει προτείνει από το 2004 όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής και ανακοίνωσε ότι καταθέτει πρόταση για προ ημερησίας διατάξεων συζήτηση με μοναδικό θέμα την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Έχουμε προτείνει εδώ και δύο χρόνια το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών αλλά και την ψήφο στους Έλληνες και εξωτερικού. Επανέλαβα αυτή την πρόταση μου εδώ και λίγες μέρες αλλά και πάλι αποφύγατε να απαντήσετε με ένα ξεκάθαρο ναι ή όχι. Έχω ζητήσει την κατάτμηση της Β Αθηνών από το 2004 όταν εκλεκτικά για πρώτη φορά βουλευτής. Αλλά μαζί με την κατάτμηση της Β’ Αθηνών Είναι εξίσου σημαντικό να αποκαταστήσουμε και την αδικία που γίνεται σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας Που μας ακούνε σήμερα από τα πέρατα του κόσμου. Είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δεν μπορούν να δαπανήσουν να δυσβάστακτο ποσό για να έρθουμε να ψηφίσουν. Καταθέτω έτοιμα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με μόνο θέμα την ψήφο των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό. Θέλετε δεν θέλετε κ. Τσίπρα θα έρθετε στη Βουλή για να μιλήσετε για αυτό το θέμα. Αφού δεν έχω άλλο τρόπο να σας φέρω εδώ σας φέρνω με την πρόταση που καταθέτω. Κρατάω μία μικρή ελπίδα ότι θα κάνετε το σωστό αλλά και αν δεν το κάνετε, που το θεωρώ και το πιο πιθανόν, θα το κάνουμε εμείς την επομένη των εθνικών εκλογών».

Μητσοτάκης: Κάντε εκλογές -Αθλια σκευωρία η υπόθεση Novartis [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Όσον αφορά την υπόθεση Novartis ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ως ενορχηστρωτή όλης της ιστορίας και μίλησε για στημένη υπόθεση που έχει καταλήξει σε θλιβερό φιάσκο. «Ο Αλέξης Τσίπρας ο ενορχηστρωτής αυτής της ιστορίας δεν είχε το θάρρος να καθίσει στα έδρανα του πρωθυπουργού για να ακούσει τα 10 πολιτικά πρόσωπα που για δεύτερη φορά βρέθηκαν σε αυτό το βήμα για να μιλήσουν. Είχα προβλέψει ότι η στημένη αυτή υπόθεση θα καταλήξει σε ένα θλιβερό σκηνικό με 10 κάλπες ντροπής. Πρόκειται για μια χυδαία απόπειρα της συμπολίτευσης να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Επιβεβαιωθήκαμε σε όλα. Στις σελίδες του πορίσματος το μόνο που κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία είναι να ψελίζει διατάξεις και να μην λέει ούτε μία λέξη για την ουσία της υπόθεσης. Προσπαθείτε να χειραγωγήσετε την δικαιοσύνη με πρωτοφανή τρόπο, με τη δική μας κυβέρνηση εγγυώμαι προσωπικά ότι θα ανακτήσει την ανεξαρτησία της και γι’ αυτό είμαι βέβαιος ότι θα κάνει ό,τι πρέπει για να μάθουμε ακριβώς τι συνέβη και ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας που στήσατε. Αυτό που βλέπουμε δεν είναι μόνο μία κυβέρνηση που έχει κάνει το ψέμα δεύτερη φύση, είναι δυστυχώς κάτι πολύ χειρότερο, γίνεται μέσα σε τρεισήμισι χρόνια ένα καθεστωτικό σύστημα εξουσίας χωρίς κανένα φραγμό. Σαν το οξύ διαβρώνεται σταγόνα σταγόνα κάθε μέρα τα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος προσπαθείτε να κάνετε πράξη τη ρήση σας ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Μητσοτάκης: Κάντε εκλογές -Αθλια σκευωρία η υπόθεση Novartis [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ό αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για την ρητορική του περί καθαρής εξόδου και ανέφερε τα διλήμματα που θα υπάρξουν στην εκλογική αναμέτρηση όποτε κι αν αυτή γίνει. «Είναι ψέματα τα περί δήθεν μεταμνημονιακής εποχής ενώ έρχονται νέες μειώσεις σε συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου, πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ, αυξημένος Φ.Π.Α. στα νησιά. Είναι ντροπή σας να πανηγυρίζετε σήμερα γιατί βγάζετε μεγαλύτερο πλεόνασμα από αυτό που συζητήθηκε, το βγάζετε από τις τσέπες των ελλήνων για να πάει στις τσέπες των δανειστών. Θα λογοδοτήσετε στον ελληνικό λαό. Οι εκλογές δεν θα αργήσουν , δεν θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Τα διλήμματα των εκλογών είναι διλήμματα ξεκάθαρα. Δεν συμβιβάζομαι και είμαι σίγουρος ότι δε συμβιβάζεται και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων με μια πραγματικότητα στην οποία η πολυδιαφημισμένη επιστροφή στην πραγματικότητα σημαίνει απλά την παράταση της σημερινής κατάστασης . Δεν συμβιβάζομαι με μια Ελλάδα που σέρνεται σε μια παρατεταμένη μιζέρια αδυνατώντας να ακολουθήσει την σύγχρονη εποχή. Δεν συμβιβάζομαι με μια Ελλάδα που μικραίνει και μαζί της αισθάνομαι ότι μικραίνουν και πολύ συμπολίτες μας. Το έργο της επόμενης μέρας δεν θα είναι εύκολο. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ επιδιώκουν να αφήσουν πίσω τους καμένη γη, είμαι όμως βαθιά πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. Εχουμε πρόγραμμα και ξέρουμε με ποιους θα το κάνουμε πράξη. Κυρίως έχουμε θέληση και βαθιά πίστη στις δυνατότητες των Ελλήνων. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει η χώρα και οι πολίτες αξίζουν πολύ καλύτερα και συμπολίτες μας θα σας το δείξουν αυτό στις επόμενες εκλογές».

Μητσοτάκης: Κάντε εκλογές -Αθλια σκευωρία η υπόθεση Novartis [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την ομιλία του ανακοινώνοντας πως το κόμμα του αποχωρεί από την ψηφοφορία. «Δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε σε μία ψηφοφορία φιάσκο με 10 κάλπες. Μείνετε εσείς και ψηφίστε με την χρυσή Αυγή και με τον κ. Καμμένο που για ακόμη μια φορά δεν εμφανίστηκε σε αυτή την αίθουσα».

Μητσοτάκης: Κάντε εκλογές -Αθλια σκευωρία η υπόθεση Novartis [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η ομιλία πάντως του αρχηγού της NΔ ξεκίνησε με ένα σαρδάμ του προέδρου της Βουλής που προκάλεσε γέλια τόσο στον ίδιο όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Βούτσης τον καλέσει στο βήμα λέγοντας «καλώ το βήμα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωνσταντίνο Μητσοτάκη». Όταν το κατάλαβε χαμογέλασε και του ζήτησε συγγνώμη λέγοντας «ελπίζω να μην έχετε προσβληθεί κ.πρόεδρε άλλωστε στον πατέρα σας αναφέρθηκα».«Χαίρομαι κύριε πρόεδρε που προεξοφλείτε ότι η ομιλία μου θα είναι μια εμπειρία ζωής» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης ΝΔ Novartis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ