Βενιζέλος για «Μακεδονία του Ιλιντεν»: Είναι η επιτομή του αλυτρωτισμού -Να το διαψεύσουν - iefimerida.gr

Βενιζέλος για «Μακεδονία του Ιλιντεν»: Είναι η επιτομή του αλυτρωτισμού -Να το διαψεύσουν

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για τις πληροφορίες που κυκλοφορούν όσον αφορά το νέο όνομα που πρότεινε η πλευρά των Σκοπίων για την λύση του θέματος της Μακεδονίας εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «όταν μιλάμε για λύση erga omnes μιλάμε για γεωγραφικό προσδιορισμό και όχι για ιδεολογική χρήση της ιστορίας σύμφωνα με τις επιλογές της γειτονικής μας χώρας. Η επιλογή Μακεδονία του Ιλιντεν είναι η επιτομή του αλυτρωτισμού ο αλυτρωτισμός αυτοπροσώπως. Περιμένω σήμερα κιόλας επίσημη διάψευση του πρωθυπουργού ότι το όνομα αυτό αποκλείεται.

Ελπίζω να είναι προβοκάτσια ότι προτάθηκε το συγκεκριμένο όνομα και ότι η κυβέρνηση το συζητά διά του πρωθυπουργού. Διαβάστε ιστορία, μην παίζετε με κρίσιμα κεφαλαια της μακεδονικής ιστορίας, ιδίως σε περιόδους που οδήγησαν σε δεινά»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ