Παραδοχή Πλατινί: «Στο Μουντιάλ του '98 κάναμε... σκανδαλιά» - iefimerida.gr

Παραδοχή Πλατινί: «Στο Μουντιάλ του '98 κάναμε... σκανδαλιά»

Φωτογραφία: AΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μεγάλη αποκάλυψη για το τι έγινε πριν 20 χρόνια έκανε ο Μισέλ Πλατινί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος της UEFA αποκάλυψε ότι η κλήρωση του Μουντιάλ του 1998 ήταν σχεδόν... στημένη.

Μιλώντας στο «France Bleu Sport» είπε: «Όταν φτιάχναμε το καλεντάρι της διοργάνωσης κάναμε ένα τρικ" και συνέχισε: "Το να αγωνιστούν η Γαλλία με τη Βραζιλία στον τελικό ήταν το όνειρο όλων. Προετοιμαζόμασταν επί έξι χρόνια για το Παγκόσμια Κύπελλο. Πως να μην κάναμε μία σκανδαλιά; Πιστεύετε ότι οι άλλοι δεν έχουν κάνει;».

Τότε είχε συμβεί το εξής: στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε η Βραζιλία και η Γαλλία τοποθετήθηκαν στον πρώτο και στον τρίτο όμιλο έτσι ώστε εάν καταλάμβαναν την πρώτη θέση στον όμιλο τους να έπαιζαν η μία κόντρα στην άλλη μόνο στον τελικό. Κάτι που τελικά έγινε...

Coupe du Monde 98 : la "petite magouille" de Platini pour que France et Brésil s'évitent jusqu'à la finale > https://t.co/UksyybrYSn pic.twitter.com/9wbjnv4pEl

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ