Το ένα μετά το άλλο τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχωρούν από την ψηφοφορία για την υπόθεση Novartis - iefimerida.gr

Το ένα μετά το άλλο τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχωρούν από την ψηφοφορία για την υπόθεση Novartis

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ένα μετά το άλλο τα κόμματα της αντιπολίτευσης μέσω των εισηγητών τους ξεκαθαρίζουν ότι θα αποχωρήσουν από την ψηφοφορία για την υπόθεση Novartis που θα γίνει απόψε στη Βουλή καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία για σκευωρία με πρωτοφανή μεθόδευση όσον αφορά τις 10 κάλπες άλλα και τα ψηφοδέλτια.

Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού, του ΚΚΕ θα αποχωρήσουν από την συνεδρίαση αμέσως μετά τις ομιλίες των επικεφαλής τους καταγγέλλοντας την διαδικασία της ψηφοφορίας καθώς μιλούν για υφαρπαγή ψήφου με φαλκιδευμένα ψηφοδέλτια.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ που πήρε το λόγο ανέφερε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει διαδικασίες παρωδία οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα με την περίεργη διαδικασία που αποφάσισε η πλειοψηφία της Βουλής.
« Το ΚΚΕ δεν θα νομιμοποιήσει τις διαδικασίες παρωδία για να παίξετε τα μεταξύ σας παιχνίδια εντυπωσιασμού αρκετά ως εδώ συνεχίστε αυτό το δρόμο μόνοι σας. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ αποχωρεί από τη συνεδρίαση και από την ψηφοφορία. Αυτές ειναο πρακτικές αποπροσανατολισμου από τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την χώρα . Δεν θα δώσουμε κάλυψη σε αστείες και χρεοκοπημένες θεωρίες ότι δήθεν για τα αντιλαϊκά μέτρα φταίει απλά και μόνο η ρεμούλα, η διαφθορά ,αφήνοντας στο απυρόβλητο ένα σάπιο σύστημα, μια διεφθαρμένη ως το μεδούλι οικονομική και κοινωνική πολιτική.»
Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis θα μείνει στην κοινοβουλευτική ιστορία ως ένα μνημείο εκφυλισμού. «Ξεπεράστηκε κάθε όριο καθώς από την πρώτη στιγμή η πλειοψηφία ΣυΡιζΑ ΑΝΕΛ επέλεξε εξέταση όχι για την ουσία αλλά μόνο για το θέμα της αρμοδιότητας ή όχι της επιτροπής».
Ο γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε την όλη υπόθεση ως κίνηση αντιπερισπασμού προκειμένου η κυβέρνηση να εμφανιστεί ως δύναμη κάθαρσης και ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε πολιτικά παιχνίδια αυτού του είδους.

«Η κυβέρνηση ήθελε να κάνει απλά μια κίνηση αντιπερισπασμού για να εμφανιστεί ως δύναμη κάθαρσης. Προσπαθείτε να φτιάξετε θολά δίπολα του τύπου ,παλιό νέο ,έντιμοι διεφθαρμένοι, για να κρύψετε ότι στις βασικές και στρατηγικές πολιτικές επιλογές σας συμπιπτετε σχεδόν απόλυτα με τη Νέα Δημοκρατία.

Περιμένουμε και στο μέλλον κινήσεις εντυπωσιασμού και πολιτικά πυροτεχνήματα.
Έχετε σκοπό να αφήσετε άθικτους τους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που εκτόξευσαν την φορολογία και έβαλαν στο στόχαστρο την πρώτη κατοικία ,τσάκισαν μισθούς και συντάξεις.
Είναι ψέματα λέει κυβέρνηση πως τα μέτρα μείωσης των συντάξεων και μείωσης του αφορολόγητου δεν είναι δεδομένα και θα τα διαπραγματευθεί.
Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να παίξει στα παιχνίδια αποπροσανατολισμού που αντιμετωπίζει ο λαός μας είτε τα παιχνίδια αφορούν το πεδίο της οικονομίας είτε αφορούν επικίνδυνες διεθνείς εξελίξεις, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς , ανταγωνισμούς ιδιαίτερα στην περιοχή μας στους οποίους η κυβέρνηση είναι ήδη βαθιά χωμένη και χώνεται όλο και περισσότερο.
Αναλαμβάνετε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ξέπλυμα των πιο βρώμικών σχεδίων».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο θέμα των Σκοπίων ξεκαθαρίζοντας πως η συμφωνία που επιδιώκει η κυβέρνηση δεν αποτελεί πραγματική λύση, πρόσθεσε πως η γειτονική χώρα δεν πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ευρωπαΐκή ένωση και ζήτησε να υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση πριν την οποιαδήποτε λύση

«Η συμφωνία που επιδιώκετε δεν αποτελεί πραγματική λύση, όσοι μιλάνε μόνο για το όνομα βλέπουν το δέντρο και αφήνουν το δάσος ,αποπροσανατολίζουν ,μπλοκάρουν τα μυαλά των ανθρώπων ,αντιδραστικά συντηρητικά ,αλυτρωτικά. Κρύβουν όλοι αυτοί ότι η μοναδική πραγματική εγγύηση είναι η μη ένταξη της γειτονικής χώρας και στο ΝΑΤΟ και στην ευρωπαϊκή ένωση. Δεν προσφέρει ούτε ασφάλεια ούτε σταθερότητα ούτε ειρήνη όπως ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση η ένταξη των Σκοπίων στο Νατο
Πρέπει να γίνουν αλλαγές τώρα στο Σύνταγμα και να μην μείνει ευχή για το απώτερο μέλλον όπως φοβόμαστε ότι θα καταλήξετε.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή κόμματα αντιπολίτευσης Novartis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ