Τουρκική πρόκληση: Παραβιάσεις την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης για τον ήρωα σμηναγό Κώστα Ηλιάκη - iefimerida.gr

Τουρκική πρόκληση: Παραβιάσεις την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης για τον ήρωα σμηναγό Κώστα Ηλιάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR


Όπως και την προηγούμενη χρονιά, έτσι και φέτος, ενώ στην Κάρπαθο βρισκόταν σε εξέλιξη η επιμνημόσυνη δέηση για τον ήρωα σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, τετράδα τουρκικών μαχητικών παραβίαζε τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, ανατολικά της Ρόδου.

Τα εχθρικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά αεροσκάφη.

Υπενθυμίζεται οτι στις 23 Μαΐου του 2006, ο Σμηναγός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Ηλιάκης, έχασε τη ζωή του, όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο, μετά από θερμό επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά.

Ήταν 36 ετών και πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών, τότε 5 και 2 ετών.

Επισήμως ο θάνατος του αποδόθηκε σε «ατύχημα» που προήλθε από «ανθρώπινο λάθος» του Τούρκου πιλότου με τον οποίο ενεπλάκη σε αερομαχία.

Φωτογραφίες από την επιμνημόσυνη δέηση για τον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας για τον ήρωα σμηναγό έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία, σημειώνοντας ότι η απώλεια του Κώστα Ηλιάκη αποτελεί ένα διαχρονικό μήνυμα για όλους τους Έλληνες. Ένα μήνυμα πίστης και αφοσίωσης.
Ο Α/ΓΕΕΘΑ πρόσθεσε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Υποχρέωση μας είναι οι θυσίες των ανθρώπων μας να μην πάνε χαμένες και να μην ξεχαστούν.”, συνέχισε.
Ο Αρχηγός τόνισε ότι “Οι θυσίες αυτές ατσαλώνουν την θέληση μας για την προάσπιση της πατρίδας. Οι θυσίες του Κώστα Ηλιάκη και του Γιώργου Μπαλταδώρου δυναμώνουν την αποφασιστικότητα μας έναντι οποιουδήποτε επιβουλέα.> Και κατέληξε λέγοντας: “Οι ένοπλες δυνάμεις μας βρίσκονται παντού, 365 ήμερες το χρόνο δίνοντας τον καλύτερο εαυτό για να εκτελέσουν την αποστολή τους.”

Τουρκική πρόκληση: Παραβιάσεις την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης για τον ήρωα σμηναγό Κώστα Ηλιάκη | iefimerida.gr 1


Ο δήμαρχος Καρπάθου Ηλίας Λάμπρου στην ομιλία του έστειλε μήνυμα στον Τούρκο Α/ΓΕΕΘΑ και στην Τουρκία και αναφέρθηκε και στον αδικοχαμένο ήρωα της Πολεμικής Αεροπορίας Γίωργο Μπαλταδώρο.
"Τιμούμε τη μνήμη ενός αληθινού πατριώτη ενός φλογερού μαχητή. Να υποκλιθούμε μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας του. Όσα χρόνια και αν περάσουν, επιστρέφουν στην γκρίζα εκείνη ημέρα. Τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από τον Τούρκο πιλότο", ανέφερε ο κ. Λάμπρου.
"Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε που έφυγε. Οι τουρκικές προκλήσεις είναι συνεχείς και αδιάκοπες.", συνέχισε.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην Τουρκική προκλητικότητα, λέγοντας: "Δεν πρόκειται λένε να επιτρέψουν τετελεσμένα στο Αιγαίο. Θα πάρουν όπως λέει τα απαραίτητα μέτρα. Ένα από αυτά είναι και η συνθήκη της Λωζάνης. Και μέσα σε όλα αυτά αναμένουμε εναγωνίως την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών μας."
"Αείμνηστε σμηναγέ τίποτα δεν άλλαξε από τότε που έφυγες.

Τουρκική πρόκληση: Παραβιάσεις την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης για τον ήρωα σμηναγό Κώστα Ηλιάκη | iefimerida.gr 2
Τουρκική πρόκληση: Παραβιάσεις την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης για τον ήρωα σμηναγό Κώστα Ηλιάκη | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ