Φεύγει πετρέλαιο στη θάλασσα από τα δεξαμενόπλοια Αγία Ζώνη Ι και ΙΙΙ, στο Κερατσίνι - iefimerida.gr

Φεύγει πετρέλαιο στη θάλασσα από τα δεξαμενόπλοια Αγία Ζώνη Ι και ΙΙΙ, στο Κερατσίνι

Πραγματοποιήθηκε απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σύλληψη του νόμιμου εκπροσώπου της διαχειρίστριας εταιρείας των δεξαμενόπλοιων «Αγία Ζώνη Ι» και «Αγία Ζώνη ΙΙΙ», προχώρησε το δεύτερο λιμενικό τμήμα Κερατσινίου μετά τη διαπίστωση χθες το μεσημέρι ρύπανσης, έκτασης περίπου 120 τετραγωνικών μέτρων, στη θαλάσσια περιοχή Μώλου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στην περιοχή μετέβη άμεσα περιπολικό σκάφος όπου διαπίστωσε ελαφρά πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής και αυτοδιαλυόμενα.

Επιπρόσθετα, το πλήρωμα του περιπολικού διαπίστωσε την ύπαρξη λιμναζόντων πετρελαιοειδών μιγμάτων στο κατάστρωμα του δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη Ι» και τη διαφυγή τους στη θάλασσα καθώς και την ύπαρξη καταδυόμενης ποντισμένης αντλίας με φορητή σωλήνα η οποία συνέδεε πλευρική δεξαμενή του ανωτέρω δεξαμενοπλοίου με βαρέλια επί έτερου δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙΙ» που βρισκόταν παραπλεύρως. Στη θαλάσσια περιοχή πραγματοποιήθηκε απορρύπανση, όπως ανέφερε το Λιμενικό Σώμα.

Η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, για ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή Μώλου ΔΕΗ Κερατσινίου.

Στην περιοχή μετέβη άμεσα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο διαπίστωσε ρύπανση έκτασης περίπου εκατόν είκοσι τετραγωνικών μέτρων (120 m2), αποτελούμενη από ελαφρά πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής και αυτοδιαλυόμενα.

Επιπρόσθετα, το πλήρωμα του ανωτέρω περιπολικού διαπίστωσε την ύπαρξη λιμναζόντων πετρελαιοειδών μιγμάτων στο κατάστρωμα του Δεξαμενοπλοίου ''ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ Ι'' Ν.Π. 11765 και τη διαφυγή τους στη θάλασσα καθώς και την ύπαρξη καταδυόμενης ποντισμένης αντλίας με φορητή σωλήνα η οποία συνέδεε πλευρική δεξαμενή του ανωτέρω Δεξαμενοπλοίου με βαρέλια επί έτερου Δεξαμενοπλοίου ''ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙΙ'' Ν.Π. 11839, το οποίο βρισκόταν παραπλεύρως.

Πραγματοποιήθηκε απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο Νόμιμος Εκπρόσωπος των Εταιρειών των δεξαμενοπλοίων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ