Η επιστολή Αβραμόπουλου για Novartis: Η σκευωρία κατέρρευσε - iefimerida.gr

Η επιστολή Αβραμόπουλου για Novartis: Η σκευωρία κατέρρευσε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Eπιβεβαιώθηκα πλήρως ως προς την ανυπαρξία οποιουδήποτε στοιχείου εναντίον μου".

Αυτό αναφέρει στο υπόμνημά του, ενόψει της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια για τη Novartis, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και υπογραμμίζει ότι η σκευωρία κατέρρευσε και οι σκευωροί “προστατευόμενοι” ή όχι, προσπαθούν να διασωθούν από τη δίκαιη οργή των θυμάτων τους, καθώς και την απαξίωσή τους στην κοινή γνώμη της χώρας.

"Με βαθύτατο σκεπτικισμό, διαπιστώνω ότι η κυβερνητική πλειοψηφία σε σύγκρουση με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, πλην ίσως της Χρυσής Αυγής, επιχειρεί τη συνέχεια της υπόθεσης αυτής", υπογραμμίζει επίσης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και προσθέτει ότι τα προτεινόμενα πορίσματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, παρά τις 60 σελίδες τους και τις ιστορικές αναδρομές ακόμη και μέχρι το 1822, είναι απόλυτα κενά κάθε ουσιαστικού περιεχομένου, επιχειρούν αποκλειστικά και μόνο να διαχειριστούν την κατάρρευση, όσων οι ίδιοι βουλευτές, οι οποίοι τα υπογράφουν, διατυμπάνιζαν στην Βουλή και στα ΜΜΕ για το “δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους”.

Ο κ. Αβραμόπουλος, με νόημα σημειώνει ότι σημαντικό στοιχείο για τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή θα ήταν τα πορίσματα των Ελέγχων που διεξήχθησαν από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, παράλληλα με τις εργασίες της Επιτροπής, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ίδιων των πολιτικών προσώπων και των συγγενών τους, πορίσματα όμως που δεν ζητήθηκαν από τους βουλευτές της πλειοψηφίας διότι οι έλεγχοι δεν αποκάλυψαν απολύτως τίποτα.

"Η σημερινή πρόταση της πλειοψηφίας, συνιστά εν τοις πράγμασι ομολογία ανυπαρξίας στοιχείων και αδυναμίας στήριξης της κατηγορίας ακόμη και σε επίπεδο απλών ενδείξεων. Μοναδικός σκοπός της σημερινής διαδικασίας, είναι η δημιουργία, για μια ακόμη φορά, «ψευδών εντυπώσεων» στην κοινή γνώμη ότι δήθεν υφίσταται ακόμη κάποιο αντικείμενο ελέγχου και έρευνας ποινικών ευθυνών", αναφέρει ο κ. Αβραμόπουλος και προσθέτει:

"Η δημιουργία, σκόπιμα, ψευδούς σύγκρουσης αρμοδιότητας μεταξύ Βουλής και Δικαιοσύνης, αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνον στη διατήρηση της υπόθεσης σε εκκρεμότητα για λόγους εντυπώσεων".

"Η συγκροτηθείσα από την Ολομέλεια Επιτροπή όφειλε να ολοκληρώσει το έργο της, να έχει το θάρρος να δεχθεί ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για κανένα πολιτικό πρόσωπο και να προτείνει στην Ολομέλεια να επικυρώσει την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής λόγω ανυπαρξίας οποιασδήποτε έστω ένδειξης", σημειώνει επίσης ο κ. Αβραμόπουλος και καλεί τους βουλευτές να κρίνουν κατά συνείδηση, να υπερβούν το κομματικό συμφέρον και την κομματική πειθαρχία και να ψηφίσουν για κάθε πολιτικό πρόσωπο αποκλειστικά και μόνο στη βάση της προσωπικής τους πεποίθησης και της συνείδησής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος Novartis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ