ΕΝΦΙΑ και εργασιακά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς - iefimerida.gr

ΕΝΦΙΑ και εργασιακά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς

Συνεχίζονται σήμερα οι επαφές με τους θεσμούς για την τέταρτη αξιολόγηση/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το ΔΝΤ να στέλνει τελεσίγραφα περί του χρόνου της συμφωνίας αλλά και τις κυβερνητικές πηγές να εκφράζουν αισιοδοξία ότι το κείμενο της τεχνικής συμφωνίας μπορεί να είναι έτοιμο μέχρι το Σάββατο συνεχίζονται σήμερα για τρίτη μέρα οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Με φορολογικά θέματα (ΕΝΦΙΑ) αρχίζουν σήμερα οι επαφές των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα συνεχιστούν έως αργά το απόγευμα θα τεθούν επίσης δημοσιονομικά και εργασιακά θέματα, ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας και χρηματοπιστωτικά. Οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και ο ΕΝΦΙΑ θα απασχολήσουν και τις σημερινές συναντήσεις, καθώς είναι ένα από τα θέματα που έμειναν σε εκκρεμότητα χθες.

Μετά την ολοκλήρωση των σημερινών συζητήσεων, θα σταματήσουν οι επαφές και οι θεσμοί θα ετοιμάσουν ένα νέο προσχέδιο για το staff level agreement, το οποίο θα αποστείλουν στην ελληνική πλευρά πολύ αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Την ίδια μέρα θα συζητηθούν τα θέματα που παραμένουν εκκρεμή. Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου για το τελικό κείμενο της τεχνικής συμφωνίας.

Πάντως χθες κυβερνητικός αξιωματούχος τόνιζε ότι «πάνε πολύ καλά οι συζητήσεις και είμαστε σε κατεύθυνση να κλείσει το staff level agreement (συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο)». Σύμφωνα με τον ίδιο η συζήτηση θα συνεχιστεί για θέματα για τα οποία δεν ολοκληρώθηκε χθες, όπως για τον ΕΝΦΙΑ, τα δημοσιονομικά (όπου υπάρχει πολύ μικρή απόκλιση μεταξύ των δύο πλευρών στις προβλέψεις για την υπέρβαση του στόχου στα πρωτογενή πλεονάσματα) και τα χρηματοοικονομικά (λιγότερο για εξωδικαστικό συμβιβασμό και περισσότερο για ν. Κατσέλη).

Στο ζήτημα των χρηματοπιστωτικών, με το οποίο έκλεισαν οι χθεσινές επαφές, ο αξιωματούχος ανέφερε πως δεν συζητήθηκε το θέμα των φοροαπαλλαγών για την πώληση των «κόκκινων» δανείων στα funds, ενώ συζητείται η παράταση στον ν. Κατσέλη (λήγει στις 31/12/2018) και το «πόσο και πώς» σχετικά με την άρση του τραπεζικού απορρήτου όσων εντάσσονται στον ν. Κατσέλη.

Ειδικότερα, για σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου το πρόγραμμα συναντήσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών διαμορφώνεται ως εξής:

10:00 Φορολογικά

11.00 Δημοσιονομική διαχείριση

12:00 Επιχειρηματικό περιβάλλον και αγορές προϊόντων

13:00 Εργασιακά

16:00 Κοινωνική πρόνοια

17:00 Χρηματοπιστωτικά

19.00 Δημοσιονομικά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ