Κουρτς: Η ΕΕ έχει μερικές εβδομάδες χρόνο για να σώσει τη συμφωνία με το Ιράν - iefimerida.gr

Κουρτς: Η ΕΕ έχει μερικές εβδομάδες χρόνο για να σώσει τη συμφωνία με το Ιράν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μερικές εβδομάδες χρόνο για να σώσει τη συμφωνία με το Ιράν.

Αυτό τόνισε σε σημερινές δηλώσεις του από τη Σόφια, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, επισημαίνοντας ότι "στην ΕΕ καταβάλλονται από κοινού προσπάθειες και όλοι στηρίζουν αυτή την συμφωνία, η οποία είναι μία καλή συμφωνία".

Σημειώνοντας πως η ΕΕ δεν έχει κανένα συμφέρον να ακολουθήσει το Ιράν ένα πυρηνικό πρόγραμμα, ο Αυστριακός καγκελάριος επισήμανε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και στις ΗΠΑ είναι "πολύ βεβαρημένες" και αυτό που δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ότι όποιος έχει τέτοιους φίλους δεν χρειάζεται εχθρούς, περιγράφει επακριβώς την κατάσταση.

"Ο Τραμπ ακολουθεί μία απρόβλεπτη πολιτική", παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Από την άλλη πλευρά, η Ευρώπη και η Αυστρία βλέπουν να κινδυνεύουν τα οικονομικά τους συμφέροντα και "αυτό δεν πρόκειται να το δεχθούμε", προειδοποίησε ο καγκελάριος, προσθέτοντας πως η Αυστρία ως εξαγωγική χώρα θέλει να μην υπάρξουν νέοι εμπορικοί φραγμοί και να διατηρηθεί η Συμφωνία με το Ιράν.

Σε σχέση με τις αντιπαραθέσεις με τις ΗΠΑ στο θέμα του εμπορίου, ο καγκελάριος ζήτησε εκ νέου να υπάρξουν μόνιμες εξαιρέσεις για την ΕΕ - που προς το παρόν ισχύουν έως την 1η Ιουνίου -- και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος.

Κατά την άποψή του, εάν αυτό συμβεί, τότε μπορεί κανείς να συζητήσει για μία εμβάθυνση της συνεργασίας και την μείωση των τελωνειακών δασμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ