H Βενεζουέλα αγοράζει πετρέλαιο για να βοηθήσει την Κούβα! - iefimerida.gr

H Βενεζουέλα αγοράζει πετρέλαιο για να βοηθήσει την Κούβα!

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης η Βενεζουέλα, αλλά αγοράζει ξένο πετρέλαιο για να το στείλει στην παλιά της σύμμαχο, την Κούβα.

Σύμφωνα με το Reuters η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας, PDVSA αγόρασε ξένο αργό πετρέλαιο αξίας 440 εκατομμυρίων δολαρίων και το πούλησε στην Κούβα σε πολύ χαμηλή τιμή -καταγράφοντας ακόμη και... χασούρα-.

Το περίεργο στην ιστορία είναι ότι από τη μια η Βενεζουέλα κλυδωνίζεται οικονομικά και θα χρειαζόταν κάθε δυνατή βοήθεια από τους συμμάχους της, αντί να τους επιδοτεί και από την άλλη ότι πρόκειται για μια μεγάλη πετρελαιοπαραγωγό χώρα, από την οποία θα περίμενε κανείς να στείλει στην Αβάνα πετρέλαιο από τα δικά της αποθέματα, αντί να το αγοράσει.

H Βενεζουέλα αγοράζει πετρέλαιο για να βοηθήσει την Κούβα!  | iefimerida.gr 0

Η κίνηση όμως αυτή «υπογραμμίζει την αυξανόμενη διεθνή απομόνωση της χώρας και την αποσύνθεση του ενεργειακή της τομέα επί των ημερών του Νικολάς Μαδούρο», σημειώνει το πρακτορείο.

Η αγορά του ξένου πετρελαίου έγινε σε μια περίοδο που η παραγωγή αργού στη Βενεζουέλα έπεσε σε χαμηλό τριακονταετίας -28% κάτω τον τελευταίο χρόνο, κι ενώ τα διϋλιστήριά της λειτουργούν στο ένα τρίτο της παραγωγικής τους ικανότητας κι οι εργαζόμενοι σ’ αυτά παραιτούνται μαζικά.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενεζουέλα Κούβα πετρέλαιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ