Κόντρα Κοντονή-Βερβεσού με αφορμή την παραίτηση Σακελλαρίου από το ΣτΕ - iefimerida.gr

Κόντρα Κοντονή-Βερβεσού με αφορμή την παραίτηση Σακελλαρίου από το ΣτΕ

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δήλωση του Δημήτρη Βερβεσού- με την ιδιότητα όχι μόνο του προέδρου του ΔΣΑ αλλά και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας- και βέβαια το περιεχόμενο της, με το οποίο έριξε βολές σε βάρος του υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν έμεινε αναπάντητη από τον Σταύρο Κοντονή.

Ο υπουργός απαντώντας σε όσα καταλογίζει ο Βερβεσός στο υπουργείο δικαιοσύνης κάνει λόγο για αήθη και ανερμάτιστη επίθεση την οποία σχετίζει με την έναρξη της νομοθετικής πρωτοβουλίας για τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου.

Αναλυτικά:

«Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. εκτρέπεται σε συκοφαντίες κάνοντας χρήση της θέσης του ως προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι η σημερινή αήθης και ανερμάτιστη επίθεση συνδυάζεται με την έναρξη της νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης να τριχοτομηθεί το υδροκέφαλο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως χθες ανακοινώθηκε.

Άλλωστε ούτε ο ίδιος το κρύβει.

Δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μεγαλοδικηγορικών γραφείων τα οποία μεταχειρίζονται δεκάδες νέους δικηγόρους ως βοηθητικό προσωπικό με μισθούς ανειδίκευτου εργάτη και τα οποία από το 1981 βυσσοδομούν να αποτρέψουν τη δημιουργία νέων Πρωτοδικείων στην Αθήνα.

Ας το καταλάβει καλά ο κ. Πρόεδρος ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών θα τριχοτομηθεί ό,τι συκοφαντία και αν μετέρχεται ο ίδιος και οι όμοιοί του.

Καλώ τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να πάρουν θέση για όσα ο κ. Πρόεδρος εξ΄ ονόματός τους περιγράφει ιδίως αυτούς που μου δηλώνουν άγνοια για όσα αφορώντα το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ