Τα ξαναβρήκαν Φώφη-Θεοδωράκης -Τετ α τετ μιας ώρας σε «καλό κλίμα» - iefimerida.gr

Τα ξαναβρήκαν Φώφη-Θεοδωράκης -Τετ α τετ μιας ώρας σε «καλό κλίμα»

 George Vitsaras / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση μιας ώρας είχαν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης με φόντο τις «παρεξηγήσεις» και τις εσωτερικές τριβές για τον χρόνο των εκλογών και όχι μόνο.

Η συνάντηση έγινε στις 13:00 στο γραφείο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη Χ. Τρικούπη και είχε διάρκεια μιάς ώρας περίπου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από το Ποτάμι το τετ α τετ ήταν «σε καλό κλίμα». Τύποις, αφορούσε τρία θέματα:

  • Τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis
  • Την απλή αναλογική που φέρνει η κυβέρνηση
  • Την στάση του ΚΙΝ.ΑΛ ως προς τις εκλογές. 

Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη Τετάρτη θα γίνει στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων μετά από αίτημα Γεννηματά η οποία στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής ζητούσε εκλογές εδώ και τώρα. «πριν δεσμεύσουν τη χώρα με αδιέξοδα τετελεσμένα»

Οπως ανέφεραν συνεργάτες των δύο, έγινε μια συνεννόηση μεταξύ τους ώστε να υπάρξει «συντονισμός» στις τοποθετήσεις τους στη Βουλή. «Προφανώς δεν θα λέει ο ένας εκλογές και ο άλλος το αντίθετο» ανέφεραν, χωρίς να προσδιορίζουν ωστόσο το πώς θα βρεθεί η «χρυσή τομή».

Το αίτημα για εκλογές «εδώ και τώρα» από το Κίνημα Αλλαγής είχε προκαλέσει αναταράξεις μεταξύ των εταίρων καθώς ο επικεφαλής του Ποταμιού, λίγες ημέρες μετά το αίτημα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ για πρόωρες εκλογές, διατύπωσε ακριβώς την αντίθετη θέση.

Ο κ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», σημείωνε ότι «οι εκλογές δεν αρκούν για να αλλάξει η ζωή μας. Χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, ένας επανακαθορισμός της πορείας της χώρας με στόχο την αύξηση του ΑΕΠ, δουλειές και εξαγωγές. Είναι ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση».

Ακολούθησε η γνωστή προειδοποίηση Γεννηματά «ως εδώ, καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας» και πως «θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημα. Πολύ περισσότερο όσους αναζητούν την επόμενη εκλογική στέγη»..

Το Ποτάμι είχε απαντήσει ότι «το Ποτάμι και ο Στ. Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν». Μετά από μερικές ημέρες σχετικής νηνεμίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης με συνεντευξή του στον Φιλελεύθερο δηλώνει «Δεν παζαρεύω με ΣΥΡΙΖΑ, δεν φεύγω από το ΚΙΝΑΛ» ενώ έχει διαψεύσει και μέσω αναρτήσεών του τις φήμες ότι λοξοκοιτά προς το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ