Αξιολόγηση σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια- Αρχίζουν οι συναντήσεις με τους θεσμούς - iefimerida.gr

Αξιολόγηση σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια- Αρχίζουν οι συναντήσεις με τους θεσμούς

Με ιδιωτικοποιήσεις και ενέργεια τα πρώτα ραντεβού με τους θεσμούς/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τα περισσότερα από τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης να παραμένουν ανοιχτά και τον χρόνο για συμφωνία να πιέζει ασφυκτικά αρχίζουν το πρωί οι συναντήσεις του οικονομκού επιτελείου της κυβέρνησης οι συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων των υπουργών της κυβέρνησης με τους Ντέκλαν Κοστέλο από την Κομισιόν, Φραντσέσκο Ντρούντι από την ΕΚΤ, Νικόλα Τζιαμαρόλι από τον ESM και τον Πίτερ Ντόλμαν από το ΔΝΤ θα τεθούν τα ζητήματα των ιδιωτικοποιήσεων, της ενέργειας και της δημόσιας διοίκησης.

Οι επαφές τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών αρχίζουν στις 10.00 το πρωί με πρώτα θέματα τις ιδιωτικοποιήσεις και θα ακολουθήσουν τα θέματα της ενέργειας. Για τις 12:00 έχουν προγραμματιστεί τα ραντεβού για την επισκόπηση και ο πρώτος κύκλος των συναντήσεων θα ολοκληρωθεί με τα θέματα για τη δημόσια διοίκηση στις 15:30.

Η επόμενη κομβική ημερομηνία είναι η 21η Ιουνίου (συνεδρίαση Eurogroup), καθώς, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των 88 προαπαιτούμενων της δ' αξιολόγησης (εάν απομένουν ένα ή δύο που είναι χρονοβόρα δεν θεωρείται πρόβλημα, όπως έγινε με την γ' αξιολόγηση) και ταυτόχρονα επιδιώκεται να κλείσει η συμφωνία τόσο για το χρέος όσο και για τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Πολ Τόμσεν έστειλε «τελεσίγραφο» για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα και τους ευρωπαίους πιστωτές της ως την επόμενη εβδομάδα.

«Χρειαζόμαστε πραγματικά μια συμφωνία στο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα», σημείωσε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

«Ο χρόνος τελειώνει αλλά αν υπάρξει μια συμφωνία στη συνεδρίαση του Eurogroup τον Μάιο, θα έχουμε αρκετό χρόνο για να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμα και για να συμπέσει αυτό με το υπόλοιπο του προγράμματος του ESM», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αξιολόγηση θεσμοί προαπαιτούμενα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ