Τόμσεν: Ο χρόνος τελειώνει- Χρειαζόμαστε συμφωνία στο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα - iefimerida.gr

Τόμσεν: Ο χρόνος τελειώνει- Χρειαζόμαστε συμφωνία στο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα

O επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να καταλήξει σε μια συμφωνία με την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους πιστωτές της ως την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου στην Ευρώπη, Πολ Τόμσεν.

«Χρειαζόμαστε πραγματικά μια συμφωνία στο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα» σημείωσε στο CNBC ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

«Ο χρόνος τελειώνει, αλλά αν υπάρξει μια συμφωνία στη συνεδρίαση του Eurogroup τον Μάιο, θα έχουμε αρκετό χρόνο για να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμα και για να συμπέσει αυτό με το υπόλοιπο του προγράμματος του ESM» τόνισε.

Επεσήμανε δε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν συρρικνωθεί σημαντικά οι επιμέρους διαφορές, αλλά υπογράμμισε πως υπάρχουν ακόμα διαφορετικές αξιολογήσεις για την ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα.

«Αναγνωρίζοντας ότι αυτός είναι ένας τομέας όπου υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα, συζητάμε για έναν μηχανισμό που θα παράσχει μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους σε περίπτωση που η ανάπτυξη είναι πιο αδύναμη από αυτήν που αναμένουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας» ανέφερε ο κ. Τόμσεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τόμσεν ΔΝΤ χρέος Ελλάδα Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ