Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Τουσκ για τις διαπραγματεύσεις στο ονοματολογικό - iefimerida.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Τουσκ για τις διαπραγματεύσεις στο ονοματολογικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την Αθήνα και τα Σκόπια σε σχέση με το ζήτημα της ονομασίας, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες κοινοτικός αξιωματούχος.


Επεσήμανε δε, ότι το θέμα αυτό υπήρξε αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Σόφια της Βουλγαρίας.

«Οι δύο πρωθυπουργοί -Τσίπρας και Ζάεφ- θα συναντηθούν διμερώς στο περιθώριο της Συνόδου των Δυτικών Βαλκανίων. Ελπίζουμε ότι θα μας ενημερώσουν για θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Δεν θα ολοκληρωθεί η συμφωνία στη Σόφια, προφανώς, αλλά μέχρι τον Ιούνιο που είναι ο μήνας-κλειδί για αποφάσεις της ΕΕ σε σχέση με έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, ευελπιστούμε να υπάρχει καλή έκβαση», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, «κατά τη συνομιλία ο πρόεδρος Τουσκ επικρότησε τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση των διαφορών της με τις γειτονικές της χώρες, που άλλωστε αποτελεί και προϋπόθεση για την ενταξιακή προοπτική τους».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα διαδραματίζει πάντοτε εποικοδομητικό ρόλο για τη σταθερότητα και την αναπτυξιακή προοπτική των Βαλκανίων.

Στη συνομιλία τους αναφέρθηκε και ο κ. Τουσκ με ανάρτησή του στο Twitter, κάνοντας λόγο για καλή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ