Γερμανικό «βέτο» στην ελάφρυνση χρέους- Νέοι σκληροί όροι - iefimerida.gr

Γερμανικό «βέτο» στην ελάφρυνση χρέους- Νέοι σκληροί όροι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυσκολεύει η διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους, καθώς το Βερολίνο βάζει νέους και πολύ σκληρούς όρους.

Συγκεκριμένα στην χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τις μεγάλες πιστώτριες χώρες, η Γερμανία έβαλε έναν καινούργιο όρο. Οτι δηλαδή κάθε φορά που θα γίνεται ελάφρυνση χρέους, θα περνάει από έγκριση και θα πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνα γνώμη, με ψηφοφορία, από το Γερμανικό Κοινοβούλιο. Η υπόθεση της ελάφρυνσης του χρέους είναι προϋπόθεση για μια επιτυχημένη έξοδο στις αγορές, ενώ εφόσον η Γερμανία επιμείνει στους πολύ σκληρούς όρους, είναι απίθανο το ΔΝΤ να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού κλιμακίου του ΔΝΤ Π. Τόμσεν που παραβρέθηκε στη συνάντηση, τόνισε ότι αυτοί οι όροι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί. Και επανέλαβε την πάγια θέση του ΔΝΤ, ότι δηλαδή για να συμμετάσχει το Ταμείο σε ένα νέο πρόγραμμα και μάλιστα με χρηματοδότηση, θα πρέπει να υπάρχει σημαντική ελάφρυνση του χρέους. Η ελάφρυνση θα πρέπει να το καθιστά βιώσιμο, και μάλιστα σύμφωνα με τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που έχει κάνει το ίδιο Ταμείο και όχι με αυτές της Κομισιόν που είναι πολύ πιο θετικές.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία στα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους μέχρι το επόμενο Eurogroup, αλλιώς δεν θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βερολίνο χρέος Γιούρογκρουπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ