Με ποιους θα δώσει τη μάχη των εκλογών ο Βενιζέλος - iefimerida.gr

Με ποιους θα δώσει τη μάχη των εκλογών ο Βενιζέλος

Με ποιους θα δώσει τη μάχη των εκλογών ο Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόβα τζενεράλε είναι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ η εκλογική διαδικασία της Κυριακής αφού ουσιαστικά το επιτελείο του υποψηφίου αρχηγού του κόμματος επιχειρεί να ανάψει τις εσωκομματικές μηχανές εν όψει των εθνικών εκλογών που προσδιορίζονται για τις 29 Απριλίου ή τις 6 Μαΐου.

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος αν και απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για το πως οραματίζεται το ΠΑΣΟΚ του οποίου θα ηγείται αλλά και με ποιους θα επιχειρήσει να στήσει το νέο κόμμα παραδέχτηκε ότι η διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας είναι μία «άσκηση ετοιμότητας» ούτως ώστε το κίνημα ουσιαστικά να καταγράψει τις δυνάμεις του και να προετοιμαστεί για την μεγάλη αναμέτρηση των βουλευτικών εκλογών.

Ουσιαστικά, ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεχείρησε να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα, μία νέα αρχή για το κόμμα, επαναλαμβάνοντας συνεχώς το ρήμα «αρχίζουμε» και αποφεύγοντας να συνδέσει την παρουσία του με οτιδήποτε ταυτίζει το κίνημα με το παρελθόν.

Επεδίωξε, δηλαδή, να τραβήξει μία διαχωριστική γραμμή με το χθες προκειμένου να είναι σε θέση στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να «γράψει» πάνω στην λευκή σελίδα που, όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του θα χτίσει σιγά σιγά το νέο ΠΑΣΟΚ.

Εξ αυτού του λόγου από την πρώτη επίσημη συνέντευξη του κ. Βενιζέλου ως υποψηφίου αρχηγού έλειπαν τα σύμβολα και οι συμβολισμοί. Συνεργάτες του υπουργού διαβεβαιώνουν ότι ο αυριανός πρόεδρος δεν σκοπεύει να καταργήσει τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας αυτό που ανέφερε ο ίδιος ότι δηλαδή «το θέμα είναι να δώσεις περιεχόμενο στα σύμβολα».

Την ίδια ώρα στέκονται στο γεγονός ότι ο διεκδικητής της ηγεσίας προτίμησε να αφήσει εκτός κάδρου τους πολιτικούς του φίλους και συνεργάτες με στόχο να μην δημιουργήσει εντυπώσεις ή παρεξηγήσεις και να εμφανιστεί ως εκφραστής του όλου και ενιαίου ΠΑΣΟΚ.

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Βενιζέλος έχει καταλήξει σε έναν αρχικό σχεδιασμό για τα επόμενα βήματα μετά την εκλογή του:

Τη Δευτέρα, πιθανότατα, θα παραιτηθεί κι αμέσως μετά θα συγκροτήσει δύο κεντρικές προεκλογικές επιτροπές. Μία ευρεία με 50 μέλη στην οποία θα κληθούν να πάρουν μέρος όλα οι πρωτοκλασάτοι (Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτρης Ρέππας, Κώστας Σκανδαλίδης, Πέτρος Ευθυμίου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Θεόδωρος Πάγκαλος, Χρήστος Παπουτσής).

Και μία μικρότερη, πιθανότατα, επταμελή στην οποία κεντρικό ρόλο θα έχει ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος και θα συγκροτείται από κορυφαία στελέχη που τον στήριξαν στην διαδικασία αλλαγής ηγεσίας. Αυτή θα είναι και η ομάδα που θα χαράξει την στρατηγική του κόμματος ως τις εκλογές.

Επίσης, σίγουρο θεωρείται ότι το επόμενο διάστημα ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα απευθύνει πρόσκληση για συστράτευση και σε στελέχη που σήμερα βρίσκονται σε απόσταση από το κίνημα, όπως π.χ. ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο Εκτωρ Νασιώκας ή ο Γιώργος Φλωρίδης.

Την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί και η κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ προγραμματίζεται και συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Στο επίσημο Site του ΠΑΣΟΚ έχει αναρτηθεί η λίστα με τα εκλογικά κέντρα σ' όλη την χώρα προκειμένου οι ψηφοφόροι να διευκολυνθούν και να απευθυνθούν στο πλησιέστερο εκλογικό τμήμα.

Στην μάχη της κάλπης έχουν επιστρατευθεί τα social media και τα sms, ενώ τα στελέχη εμφανίζονται σε συγκεντρώσεις και καλούν μέλη και φίλους να ενδυναμώσουν το κίνημα με την συμμετοχή τους στην ψηφοφορία της Κυριακής.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ