Ο Μ. Κεφαλογιάννης συνάντησε τους δύο στρατιωτικούς -Το μήνυμα που μετέφερε και η μαντινάδα - iefimerida.gr

Ο Μ. Κεφαλογιάννης συνάντησε τους δύο στρατιωτικούς -Το μήνυμα που μετέφερε και η μαντινάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη από την 1η Μαρτίου, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Μετέφερα στους δύο Έλληνες αξιωματικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, την απεριόριστη αγάπη ενός ολόκληρου Έθνους» δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Κεφαλογιάννης.

Τόνισε ακόμη ότι «τους μετέφερα, την αμέριστη συμπαράσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που με το Ψήφισμά του ζητά, με ομοφωνία όλων των πολιτικών του δυνάμεων, την άμεση απελευθέρωσή τους».

Οπως είπε με έμφαση ο ευρωβουλευτής της ΝΔ «η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είναι ζήτημα πρώτης Εθνικής αλλά και Ευρωπαϊκή προτεραιότητας. Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης φύλαγαν Ευρωπαϊκά Σύνορα. Είναι Ευρωπαίοι Πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους».

Επιπλέον ο κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από τις 22 Μαρτίου, στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, πρώτος, είχε θέσει το θέμα της άμεσης απελευθέρωση των δυο Ελλήνων αξιωματικών.

«Στον Άγγελο και στον Δημήτρη όλοι βλέπουμε τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Με αγωνία περιμένουμε την άμεση απελευθέρωση τους. Την επιστροφή στα σπίτια τους. Στους δικούς τους ανθρώπους» τόνισε ο κρητικής καταγωγής ευρωβουλευτής της ΝΔ και αφιέρωσε στους δύο άνδρες και μια μαντινάδα:

«Ο άντρας που ‘χει με Αρχές, όμορφες μεγαλώσει, Τίποτα στον κόσμο, δεν μπορεί, να τον εταπεινώσει».

Ο Μ. Κεφαλογιάννης είναι ο πρώτος Έλληνας και Ευρωπαίος αξιωματούχος που θα είδε από κοντά τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κουκλατζή.

Η άδεια για την επίσκεψη δόθηκε από τις τουρκικές αρχές την περασμένη εβδομάδα και η επίσκεψη έγινε χάρις την ιδιότητα του κ. Κεφαλογιάννη ως προέδρου της μεικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ