Ποιος ήταν ο πιλότος της μοιραίας πτήσης MH370 που οδήγησε στον θάνατο 238 άτομα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ποιος ήταν ο πιλότος της μοιραίας πτήσης MH370 που οδήγησε στον θάνατο 238 άτομα [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να δοθούν απαντήσεις σε ένα από τα συγχρονία μυστήρια εξαφάνισης αεροσκαφών, αυτό της πτήσης MH370.

Σύμφωνα με ειδικούς το αεροσκάφος της Malaysia Airlines δεν υπέστη κάποια βλάβη, αλλά ο πιλότος του Ζαχάρι Αμάντ Ζαχ το έριξε επίτηδες στον Ινδικό Ωκεανό. Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων υποστηρίζει ότι η πτώση του αεροσκάφους ήταν μια σκόπιμη ενέργεια του πιλότου.

Ο Ζαχάρι έκανε μια προσεκτική σειρά ελιγμών, ζιγκ ζαγκ, κινούμενος ακριβώς πάνω στα σύνορα της Μαλαισίας με την Ταϊλάνδη με σκοπό να μην τον πιάσουν τα ραντάρ, να εξαφανίσει την πτήση ΜΗ370 για πάντα και μετά ανενόχλητος και χωρίς να καταγράφονται οι κινήσεις του να καταρρίψει το αεροσκάφος.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή που είχε εξαφανιστεί το αεροπλάνο, υπήρχαν υποψίες για τον πιλότο. Μάλιστα κάποιοι είχαν κάνει λόγο ότι ήταν ψυχολογικά ασταθής επειδή ήταν σε διαδικασία χωρισμού με τη σύζυγό του.

Ο πιλότος της μοιραίας πτήσης MH370 Ζαχάρι Αμάντ Ζαχ

Αμέσως είχε ακουστεί το σενάριο της αυτοκτονίας

Ενα από τα σενάρια που είχαν ακουστεί ήταν πως ο πιλότος αυτοκτόνησε. Μάλιστα τότε τον πρώτο καιρό της εξαφάνισης του αεροσκάφους κάποιοι επέμεναν ότι ο ρόλος του πιλότου ήταν κομβικός για την εξαφάνιση της πτήσης.

Ένας φίλος του πιλότου, ο οποίος προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του, θεωρεί ότι ο πιλότος δεν ήταν «ψυχολογικά σταθερός», καθώς το διάστημα πριν την μοιραία πτήση είχε πολλά οικογενειακά προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πιλότος θα ήταν ο εύκολος στόχος για να του επιρρίψουν τις ευθύνες για την εξαφάνιση του αεροσκάφους


Το σενάριο της εσκεμμένης αποσυμπίεσης

Τον πιλότο της μοιραίας πτήσης MH370 θεωρούσε ως αποκλειστικό υπεύθυνο για την τραγωδία με το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines ένας εμπειρογνώμονας, που είχε παρουσιάσει την εποχή των ερευνών ένα νέο σενάριο για το τι συνέβη με το αεροσκάφος που ακόμη δεν έχει βρεθεί.

Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, ο πιλότος έκανε αποστολή αυτοκτονίας, κλείνοντας την παροχή του οξυγόνου τόσο στον εαυτό του όσο και στους επιβάτες. Μάλιστα, ο εμπειρογνώμονας επιμένει ότι έχουν καταγραφεί άλλες πέντε τέτοιες περιπτώσεις αυτοκτονίας.

Ο Εβαν Γουίλσον, επικεφαλής της Kiwi Airlines, πιστεύει ότι ο Ζαχάρι Αχμάντ Σαχ σχεδίασε την τραγωδία. Σύμφωνα με τη θεωρία του, ο πιλότος κλείδωσε έξω από το κόκπιτ τον συγκυβερνήτη, προκάλεσε αποσυμπίεση της καμπίνας και έκλεισε όλα τα κανάλια επικοινωνίας πριν αλλάξει την πορεία του αεροσκάφους.

«Υπάρχει μία θεμελιώδης επιθυμία να αγνοηθεί το θέμα της ψυχικής υγείας στη βιομηχανία της αεροπορίας. Η έρευνά μας δείχνει ότι έχουν υπάρξει ήδη πέντε περιστατικά δολοφονίας/ αυτοκτονίας σε εμπορικές πτήσεις τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, με απολογισμό 422 θανάτους», ανέφερε ο Γουίλσον μιλώντας στην Daily Mail, καθώς πιστεύει ότι ο πιλότος είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Αν και οι μάσκες οξυγόνου θα έπεφταν αυτόματα πάνω από τους επιβάτες, τα αποθέματα θα αρκούσαν μόνο για 20 λεπτά. Οσοι δεν μπορούσαν να βάλουν τη μάσκα, όπως για παράδειγμα όσοι κοιμούνταν εκείνη τη στιγμή, θα λιποθυμούσαν μέσα σε λίγα λεπτά. Τα αποθέματα οξυγόνου για το πλήρωμα επαρκούν μόνο λίγο περισσότερο, αλλά όλοι θα έπεφταν σε κώμα και θα πέθαιναν μετά από λίγο, μετατρέποντας το Boeing σε αεροσκάφος- φάντασμα, σύμφωνα με αυτή την εκδοχή.

Μετά από αυτό, ο Αχμάντ Σαχ, θα είχε φροντίσει να κρατήσει λίγο περισσότερο- πιθανότατα εισπνέοντας οξυγόνο από τη δική του συσκευή- φροντίζοντας ότι το αεροσκάφος θα εξαφανιστεί από τα ραντάρ προκειμένου να εκτελέσει το πλάνο του, καταλήγει ο Γουίλσον.

Ο εμπειρογνώμονας σημειώνει ότι ο πιλότος άλλαξε οχτώ φορές πορεία, πριν ενεργοποιήσει τον αυτόματο πιλότο και στο τέλος πραγματοποίησε ελεγχόμενη βουτιά στη θάλασσα στη θάλασσα, κάτι που θα εξηγούσε γιατί δεν βρέθηκαν συντρίμμια, καθώς το Boeing θα βυθιζόταν ολόκληρο σε αυτή την περίπτωση.

Είχε σπίτι του εξομοιωτή -Τι είχαν βρει οι Αρχές

Από τον εξομοιωτή πτήσης που βρέθηκε στο σπίτι του πιλότου Ζαχάρι Αχμάντ Σαν έχουν διαγραφεί, στις 3 Φεβρουαρίου, δεδομένα που περιέχουν εξομοιώσεις πτήσεων.

Οι Αρχές της Μαλαισίας αναφέρουν ότι ο πιλότος θεωρείται αθώος μέχρις ότου αποδειχθεί το αντίθετο, ωστόσο, πραγματοποιούν έρευνες ώστε να ανασύρουν τα συγκεκριμένα δεδομένα που ίσως δώσουν περαιτέρω πληροφορίες για την αθωότητα ή όχι του Σαν.

Επιπλέον, ένα νέο στοιχείο που δημιουργεί υποψίες στις Αρχές είναι το γεγονός πως στον εξομοιωτή πτήσης βρέθηκε προγραμματισμένος και ένας τεράστιος αεροδιάδρομος σε ένα απομακρυσμένο νησί στη μέση του Ινδικού Ωκεανού.

Το μέγεθος του αεροδιαδρόμου είναι τέτοιο που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως χώρος προσγείωσης για ένα αεροπλάνο σαν το Boeing 777.

Από την άλλη πλευρά στο επίκεντρο των ερευνών στρέφεται στο νησάκι Ντιέγκο Γκαρσία το οποίο ανήκει στην Βρετανία και είναι «ενοικιασμένο» στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν στήσει μια τεράστια ναυτική βάση στην περιοχή.

Ποιος ήταν ο πιλότος της μοιραίας πτήσης MH370 που οδήγησε στον θάνατο 238 άτομα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Μυστηριώδης γυναίκα του τηλεφώνησε πριν από την απογείωση

Στον κυβερνήτη του εξαφανισμένου Boeing είχαν στραφεί από την αρχή οι υποψίες για την τύχη της πτήσης MH370. Αιτία το στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα, πως δέχθηκε τηλεφώνημα από μία μυστηριώδη γυναίκα, που χρησιμοποιούσε κινητό με ψεύτικο όνομα.

Ηταν μία από τις τελευταίες κλήσεις που δέχθηκε στο κινητό του ο Ζαχάριε Αχμάντ Σαχ, πριν από την απογείωση του αεροσκάφους από την Κουάλα Λουμπούρ. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι αρχές το αντιμετωπίζουν ως πιθανώς σημαντικό στοιχείο, καθώς όποιος αγοράζει μία κάρτα SIM στη Μαλαισία πρέπει να συμπληρώνει φόρμα στην οποία δηλώνει τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Ποιος ήταν ο πιλότος της μοιραίας πτήσης MH370 που οδήγησε στον θάνατο 238 άτομα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η αστυνομία εντόπισε πως η SIM αγοράστηκε σε ένα κατάστημα στην Κουάλα Λουμπούρ, όπου διαπίστωσαν πως είχε πουληθεί πολύ πρόσφατα σε κάποια γυναίκα, η οποία όμως είχε δηλώσει ψεύτικη ταυτότητα.

Αυτή η ανακάλυψη επανέφερε στο προσκήνιο τους φόβους για πιθανούς συνδέσμους του 53χρονου πιλότου με τρομοκρατικές ομάδες, οι οποίες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν κάρτες SIM που δεν μπορούν να εντοπιστούν. Ολοι οι υπόλοιποι που είχαν μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο πριν από την αναχώρηση του αεροπλάνου έχουν ήδη δεχθεί τις ερωτήσεις των αρχών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Mail, οι αστυνομικοί είναι έτοιμοι να ανακρίνουν τη σύζυγο του Σαχ. Εως τώρα περίμεναν από σεβασμό στην κατάσταση, αλλά το FBI πίεζε να γίνουν ερωτήσεις στη γυναίκα με την οποία ο πιλότος είχε τρία παιδιά και έμενε στο ίδιο σπίτι παρότι είχαν χωρίσει.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αστυνομία της Μαλαισίας δεν ήθελε να την πιέσει ενώ αγωνιούσε για την τύχη του Σαχ, αλλά το FBI είχε αντίθετη άποψη. «Ολος ο κόσμος ψάχνει για το εξαφανισμένο αεροπλάνο και το πρόσωπο που γνωρίζει τα περισσότερα για την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου που είχε στα χέρια του τις τύχες του Boeing δεν έχει απαντήσει», ανέφερε πηγή που κοντά στους Αμερικανούς ερευνητές.

Οι αρχές ανακάλυψαν το τηλεφώνημα της μυστηριώδους γυναίκας όταν άρχισαν να εξετάζουν το αρχείο των κλήσεων τόσο του κυβερνήτη, όσο και του συγκυβερνήτη, Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ. Ηθελαν να εντοπίσουν όλους τους συνομιλητές των δύο και να τους ανακρίνουν, αλλά ανακάλυψαν το συγκεκριμένο ύποπτο τηλεφώνημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πτήση MH370 πιλότος Malaysia Airlines αυτοκτονία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ