Η κατρακύλα του Τζέιμι Ολιβερ -Δεν ανήκει πλέον στους πλούσιους, χρωστά 70 εκατ. - iefimerida.gr

Η κατρακύλα του Τζέιμι Ολιβερ -Δεν ανήκει πλέον στους πλούσιους, χρωστά 70 εκατ.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φαίνεται πως η κατρακύλα του διάσημου σεφ Τζέιμι Όλιβερ είναι μεγάλη, με την αλυσίδα εστιατορίων του να παλεύει να παραμείνει ζωντανή και τον ίδιο να πέφτει θέσεις στη λίστα των πλουσιότερων των Sunday Times.

Είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός σεφ από το Έσεξ λείπει από τον κατάλογο των πλουσιότερων της Αγγλίας, από τότε που έκανε το ντεμπούτο του το 2010.

Η αυτοκρατορία των ιταλικών του εστιατορίων έχει πλέον χρέη που φτάνουν τα 71,5 εκατομμύρια λίρες ενώ οφείλει στο προσωπικό του 2,2 εκατομμύρια λίρες.

A post shared by Jamie's Italian UK (@jamiesitalianuk) on Apr 24, 2018 at 3:19am PDT

Τον Ιανουάριο ο Όλιβερ ανακοίνωσε πως κλείνει τα 12 από τα 37 ιταλικά εστιατόριά του, με το περιοδικό του «Jamie» να έχει ήδη κλείσει από το περασμένο έτος.

Το κλείσιμο των εστιατορίων του θέτει σε κίνδυνο περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας, με τους πιστωτές να προχωρούν σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.

A post shared by Jamie's Italian UK (@jamiesitalianuk) on Apr 18, 2018 at 4:26am PDT

Το σχέδιο αυτό θα επιτρέψει στην αλυσίδα των εστιατορίων να εξασφαλίσουν μειώσεις ενοικίων στα εναπομείναντα ακίνητα και το κλείσιμο όσων είναι πλέον μη κερδοφόρα.

A post shared by Jamie's Italian UK (@jamiesitalianuk) on Apr 12, 2018 at 1:55am PDT

Το περασμένο έτος, όταν ο διάσημος σεφ αναγκάστηκε να κλείσει έξι από τα εστιατόριά του, έριξε το φταίξιμο σε ένα συνδυασμό των αυξανόμενων πιέσεων από το κόστος του Brexit και τη σκληρή διαπραγμάτευση.

A post shared by Jamie's Italian UK (@jamiesitalianuk) on Apr 10, 2018 at 2:25am PDT

Η αλυσίδα των καταστημάτων του επλήγη, επίσης, από την κατάρρευση της λίρας – η οποία αύξησε το κόστος αγοράς των πρώτων υλών από την Ιταλία – καθώς και το κόστος προσωπικού.

A post shared by Jamie's Italian UK (@jamiesitalianuk) on Mar 7, 2018 at 12:56am PST

Τον περασμένο μήνα, ο σεφ δήλωσε πως θα μπορούσε «με μεγάλη του χαρά» να συνταξιοδοτηθεί μέσα στα επόμενα 12 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ