ΝΔ για Σκοπιανό: Δεν συμφωνούμε να τα δίνει όλα η Ελλάδα και να παίρνει σε δόσεις - iefimerida.gr

ΝΔ για Σκοπιανό: Δεν συμφωνούμε να τα δίνει όλα η Ελλάδα και να παίρνει σε δόσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.


Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης της Μαρίας Σπυράκη:


• Για το Σκοπιανό

Είναι προφανές ότι μέχρι τώρα, έχουν δει το φως της δημοσιότητας διαρροές που εμφανίζουν την ελληνική πλευρά να αποδέχεται, να δίνει προκαταβολικά το πράσινο φως και για την ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε. και για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, και να παίρνει με δόσεις, τη συμμόρφωση στο πεδίο του erga omnes. Αυτό όπως καταλαβαίνετε, όπως υπάρχει μέχρι τώρα στις δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν είναι αυτό που προτείνει η Ν.Δ.

Η Ν.Δ. έχει προτείνει ως προϋπόθεση για τη συζήτηση, για την εύρεση κοινού τόπου για το όνομα, την αλλαγή του Συντάγματος, τόσο στην απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών, όσο και στην αποδοχή της ονομασίας η οποία θα συμφωνηθεί για όλες τις χρήσεις. Είμαστε λοιπόν, σε τελείως άλλο μήκος κύματος, μένει να δούμε τη συμφωνία ωστόσο, από τα στοιχεία που μέχρι τώρα έχουν διαρρεύσει επαναλαμβάνω ότι φαίνεται ότι, ελληνική πλευρά η Ελλάδα, δίνει προκαταβολή τα όπλα της, δηλαδή με το να επιτρέψει στην ΠΓΔΜ να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην Ε.Ε. να πάρει ημερομηνία, και να της δώσει το πράσινο φως να μπει στο ΝΑΤΟ, και περιμένει να πάρει με δόσεις, τη συμμόρφωση, άγνωστο αν αυτό θα συμβεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
To 180 σας λέει κάτι;

ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ: Μου λέει γιατί το διάβασα κι εγώ στην «ΑΥΓΗ» αλλά διάβασα επίσης, την επανάληψη της φράσης του Προέδρου Γιούνκερ. Προτιμώ να εμπιστεύομαι λέξη προς λέξη όσα είπε ο κ. Γιούνγκερ, σε σχέση με την απόφαση των δύο μερών, δηλαδή της Αθήνας και των Σκοπίων, να προχωρήσουν στην εξεύρεση λύσης. Ως εκ τούτου, μάλλον αυτό το «μπάμ, ηκούσθη στον αέρα» ..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Έχετε εσείς πεποίθηση ότι, θα δημιουργηθεί εσωτερικό πρόβλημα στην κυβέρνηση, με τη στάση του κ. Καμμένου, σε περίπτωση που καταλήξουνε; Η θα προχωρήσουν και ανεξαρτήτως;


ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ: Εξ’ αρχής έχουμε επισημάνει ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς, διαπραγματεύονται ως εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται με τον κ. Ζάεφ, ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, διότι η Κυβέρνησή του που στηρίζεται στην υποστήριξη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, δεν έχει την ενιαία άποψη για αυτή την κρίσιμη εθνική υπόθεση. Αυτό το έχουμε επισημάνει εξ΄ αρχής, και έχουμε επισημάνει εξ΄ αρχής προς την Κυβέρνηση, ότι δεν έχει την εντολή να διαπραγματευτεί, ως πλειοψηφία. Ωστόσο η Κυβέρνηση το κάνει, αναβάθμισε τις διαπραγματεύσεις, στο επίπεδο των Υπουργών, τώρα πάμε σε μια συνάντηση νέα συνάντηση Πρωθυπουργών, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στη Σόφια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ