Πομπέο: Θέλουμε συνολική συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ για το Ιράν - iefimerida.gr

Πομπέο: Θέλουμε συνολική συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ για το Ιράν

Μάικ Πομπέο (Φωτογραφία: AP Photo/Evan Vucci)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη μπορούν να συμφωνήσουν για το πως θα χειριστούν το Ιράν, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Η δήλωση έρχεται μετά την απειλή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή κυρώσεων σε ευρωπαϊκές εταιρίες, που συνεχίζουν να έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Ιράν.

Μιλώντας στην εκπομπή Fox News Sunday, ο Πομπέο είπε πως οι ΗΠΑ δεν είχαν ως στόχο την Ευρώπη όταν αποχωρούσαν από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, την προηγούμενη εβδομάδα.

«Ελπίζω ότι τις επόμενες ημέρες κι εβδομάδες μπορούμε να επιτύχουμε μία συμφωνία που θα είναι πραγματικά λειτουργική και θα προστατεύει τον κόσμο από την κακή συμπεριφορά του Ιράν, όχι μόνο από το πυρηνικό τους πρόγραμμα, αλλά από τους πυραύλους τους και την κακή συμπεριφορά τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάικ Πομπέο Ιράν ΗΠΑ ευρώπη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ