Eurovision: Δείτε live τη βαθμολογία - iefimerida.gr

Eurovision: Δείτε live τη βαθμολογία

Oι συμμετέχοντες της Eurovision/ Φωτογραφία: eurovision.tv
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δείτε Live τη μετάδοση της βαθμολογίας στη Eurovision.

Μεγάλο φαβορί είναι το τραγούδι Fuego της Κύπρου, που ερμήνευεσ στη σκηνή του σταδίου της Λισαβόντας η Ελένη Φουρέιρα.

Eurovision: Δείτε live τη βαθμολογία  | iefimerida.gr 0

Δείτε Live:

Τα φαβορί

Η Κύπρος παιζόταν στην 38η θέση στα προγνωστικά των γραφείων στοιχημάτων τον Ιανουάριο και στην 28η το Μάρτιο. Πριν πάει η Ελένη Φουρέιρα στη Λισσαβόνα, ήταν 20η, για να «εκτοξευθεί» 8η και αμέσως μετά την πρώτη της πρόβα. Πριν την πρόβα τζενεράλε (το σόου βάσει του οποίου ψηφίζουν οι κριτικές επιτροπές) του πρώτου ημιτελικού είχε φτάσει στην 4η θέση, και μέσα στη νύχτα που ακολούθησε «σκαρφάλωσε» στην 1η.

Η Νορβηγία είναι η μόνη χώρα του 2ου ημιτελικού που παίζεται στην πρώτη πεντάδα των γραφείων στοιχημάτων. Βασικός λόγος βέβαια είναι η επιστροφή του Αλεξάντερ Ρίμπακ, που το 2009 κέρδισε με το Fairytale σημειώνοντας ρεκόρ συγκομιδής πόντων με το σύστημα βαθμολογίας που ίσχυε από το 1975 ως το 2015.

Το Ισραήλ θεωρούνταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί από τις 11 Μαρτίου μέχρι την εμφάνιση της Ελένη Φουρέιρα. Να σημειωθεί επίσης πως έχουν περάσει ακριβώς 20 χρόνια από την τελευταία του νίκη της χώρας με την Ντάνα Ιντερνάσιοναλ.

Η Γαλλία συμμετέχει με το τραγούδι Mercy, από το όνομα ενός κοριτσιού που γεννήθηκε από Νιγηριανούς πρόσφυγες μέσα σε μια βάρκα με την οποία διέσχιζαν τη Μεσόγειο. Από τότε που προκρίνονται απευθείας για τον τελικό, η μόνη από τις Big Five που έχει καταφέρει να πάρει το τρόπαιο είναι η Γερμανία. Τελευταίο γαλλόφωνο τραγούδι που κέρδισε ήταν το Ne partez pas sans moi με τη Σελίν Ντιόν για την Ελβετία πριν από ακριβώς 30 χρόνια.

Ψηλά παίζονται επίσης: Λιθουανία, Σουηδία, Εσθονία, Τσεχία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Φινλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία και Γερμανία.

Πως μπορείτε να ψηφίσετε:

Στον τελικό οι Έλληνες φίλοι του διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν καλώντας από σταθερό στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του τελικού ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας.

Eurovision: Δείτε live τη βαθμολογία  | iefimerida.gr 1


Η χρέωση για κλήση από σταθερά τηλέφωνα είναι 0,65 ευρώ με ΦΠΑ. Η κλήση ή το SMS από κινητά κοστίζει 0,62 ευρώ με ΦΠΑ. Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού. InternetQ Γραμμή βοήθειας: 211 1021486
Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

Η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι χώρες:
1. Ουκρανία


2. Ισπανία


3. Σλοβενία


4. Λιθουανία


5. Αυστρία


6. Εσθονία


7. Νορβηγία


8. Πορτογαλία


9. Ηνωμένο Βασίλειο


10. Σερβία


11. Γερμανία


12. Αλβανία


13. Γαλλία


14. Τσεχία


15. Δανία


16. Αυστραλία


17. Φινλανδία


18. Βουλγαρία


19. Μολδαβία


20. Σουηδία


21. Ουγγαρία


22. Ισραήλ


23. Ολλανδία


24. Ιρλανδία


25. Κύπρος


26. Ιταλία

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ