Τα δύο βραβευμένα μεξικάνικα εστιατόρια της Αθήνας -Ξεχωριστό περιβάλλον, πικάντικες νοστιμιές και... τεκίλα! [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα δύο βραβευμένα μεξικάνικα εστιατόρια της Αθήνας -Ξεχωριστό περιβάλλον, πικάντικες νοστιμιές και... τεκίλα! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tacos, πικάντικες γεύσεις, άφθονη τεκίλα, λαχταριστά μπουρίτος και soul μουσική είναι σίγουρα ένας από τους συνδυασμούς που θα αγαπήσεις τώρα που καλοκαιριάζει.

Κι ευτυχώς για να το ζήσεις αυτό, δεν χρειάζεται να πας μέχρι το Μεξικό, καθώς πέφτει λίγο μακριά, αλλά μέχρι το κέντρο της Αθήνας ή μέχρι την Γλυφάδα, αν μένεις προς τα νότια.

Ο λόγος για το Coyoacan στο Θησείο και το Amigos στην Νέα Σμύρνη και την Γλυφάδα, τα οποία συνδυάζουν άψογα το μενού των κοκτέιλ τους, με το κατάλογο των φαγητών.

Εκεί δεν θα πας μόνο για να πιεις ή για να δοκιμάσεις μεξικάνικη κουζίνα,καθώς η φιλοσοφία τους είναι να τσιμπήσεις κάτι, να απολαύσεις ωραία κοκτέιλ και γιατί όχι να λιχνιστείς στους ρυθμούς της soul και jazz μουσικής.

Coyoacan

Για όσους τους θυμίζει κάτι η τοποθεσία είναι το παλιό Sowl, το οποίο ανανεώθηκε ακόμη περισσότερο και εξοπλίστηκε με μία punk Φρίντα Κάλο, η οποία κρατάει δύο πιστόλια, καθώς και πολύχρωμες καρέκλες από καλάμια, φοκλόρ ταπετσαρίες στους τοίχους και ποπ νεκροκεφαλές.

Εχοντας έντονο το έθνικ στοιχείο, το coyoacan είναι ιδανικό τόσο για ζευγάρια που θέλουν να περάσουν μία ρομαντική βραδιά στον χώρο όπου κυριαρχεί η απαλή μουσική και ο χαμηλός φωτισμός, όσο και για παρέες -πιο αργά- που θέλουν να πιουν το ποτό τους και να θυμηθούν τα παλιά (σ.σ συχνά διοργανώνονται και θεμάτικα πάρτι με Djs).

Οσον αφορά το μενού, οι επιλογές είναι πολλές.

Από αυθεντικά τάκος, σεβίτσε (τα ορεκτικά στην λατινική Αμερική), μέχρι κοτόπουλο με μεξικάνικη μόλε και τόνο με λάιμ, σόγια, τσίλι πιπεριά και αβοκάντο σε κρέμα, το μόνο σίγουρο είναι πως οι επιλογές του είναι πρωτότυπες και πιο ιδιαίτερες από αυτά που θα έβρισκες σε άλλα κλασικά μεξικάνικα.

Σχετικά με τα κοκτέιλ τους, τα οποία μάλιστα βραβεύτηκαν και από Aθηνόραμα Bar Awards, η πλειονότητα του μενού έχει ως βάση το ρούμι ή την τεκίλα, ενώ από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ είναι το Desperate Frida.

Ηρακλειδών 10 , Αθήνα 11851
Τηλ. 2103457102
Ανοιχτά κάθε μέρα εκτός Δευτέρας.

Amigos

Όποιον ρωτήσεις που να πας για Μεξικάνικο, το πιο πιθανό είναι να σου πει να επισκεφτείς τα Amigos. Κι όμως σχετικά με τα άλλα στα Amigos είναι τα πιο παλιά Μεξικάνικα, έχοντας 23 χρόνια παρουσίας.

Βέβαια η συνταγή που τα κάνει να είναι ακόμη ακαταμάχητα είναι προφανώς οι παραδοσιακές Μεξικάνικες γευστικές τους προτάσεις, οι ξεχωριστές Tequilerias, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε πάνω από πενήντα ετικέτες Tequila και Mezcal αλλά και οι πασίγνωστες βραδιές με live salsa και με την «καλύτερη» μαργαρίτα της πόλης να ρέει... άφθονη!

Τα Amigos ίσως μοιάζουν με εκείνα τα παραδοσιακά μεξικάνικα μαγαζιά κάπου στα νότια της Αμερικής, εκεί όπου οι άνδρες με τα μεγάλα καπέλα διασκεδάζουν μετά την δουλειά τους.

Κι αυτό γιατί οι ψεύτικοι κάκτοι στους τοίχους, τα Sombreros, οι φωτογραφίες των Mariachi, οι θεματικές ζωγραφιές (Dia de Muertos κ.α.) αλλά και τα θερμά και έντονα χρώματα της Μεξικάνικης παλέτας με τις καταπράσινες γωνιές σε βάζουν πλήρως στο κλίμα.

Σχετικά με το μενού, εκεί θα βρεις πολλές παραδοσιακές συνταγές. Τα λαχταριστά fajitas, τα πολύ τραγανά tacos, τα χειροποίητα burritο, τα καυτερά chili con carne αλλά και άλλεs παραδοσιακέs Μεξικάνικες γεύσειs οι οποίες προσφέρονται σε πολύ «γενναιόδωρεs» μερίδεs... πάντα με την συνοδεία της κλασσικής sangria ή της αυθεντική margarita λεμόνι ή φράουλα!

Το ατού τους είναι σίγουρα η μαργαρίτα τους (δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται η καλύτερη της πόλης), η οποία προσφέρεται και σε μεγάλες κανάτες, αλλά και τα ξεχωριστά cocktail τεκίλας με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά, από τη λίστα που επιμελείται ο βραβευμένος bartender και Global Brand Ambassador της Jose Cuervo (πρώτος παγκόσμιος μη Μεξικανός Tequila Connoisseur!) Στέλιος Παπαδόπουλος.

Πριν πας, να ξέρεις πως Τετάρτες και Πέμπτες έχει τις γνωστές βραδιές με live salsa και πως ανοίγουν καθημερινά από το πρωί μέχρι τη 01:00 τα ξημερώματα.

Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα

Τηλ: 21 0933 2220 (Nέα Σμύρνη)/ 21 0898 3167 (Γλυφάδα)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μεξικάνικο εστιατόριο Αθήνα Amigos COYOACAN
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ