Απέδρασε Τούρκος ισοβίτης από τα κατεχόμενα και πέρασε στις ελεύθερες περιοχές - iefimerida.gr

Απέδρασε Τούρκος ισοβίτης από τα κατεχόμενα και πέρασε στις ελεύθερες περιοχές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιλμάζ Γκιουμούς που δραπέτευσε την περασμένη Τρίτη από το νοσοκομείο της Κερύνειας, όπου είχε μεταφερθεί ενώ τελούσε υπό κράτηση, φέρεται να πέρασε στις ελεύθερες περιοχές.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Γκιουμούς είχε παραπονεθεί για θέματα υγείας και μεταφέρθηκε από την «αστυνομική διεύθυνση» Κερύνειας όπου τελούσε υπό κράτηση στο νοσοκομείο Ακτσιτσέκ.

Στην απόδρασή του από το νοσοκομείο και τη μεταφορά του στις ελεύθερες περιοχές φέρονται να τον βοήθησαν δύο άνδρες, 55 και 33 ετών, που συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης και την Παρασκευή με απόφαση του «δικαστηρίου» Κερύνειας τέθηκαν υπό 3ημερη κράτηση.

Ο Γιλμάζ Γκιουμούς τον Οκτώβριο του 2003 είχε βάλει φωτιά στο διαμέρισμα της φίλης του, λόγω ζήλιας, στην συνοικία Stoke Newington του Λονδίνου, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων. Το 2004 καταδικάστηκε γι’ αυτό σε ισόβια. Αναφέρεται επίσης ότι το 2005 ζήτησε να εκτίσει την ποινή του στην Τουρκία στις φυλακές από τις οποίες απόδρασε και από το 2015 διαπιστώθηκε ότι ζει παράνομα στα κατεχόμενα.

Εντοπίστηκε στην Κερύνεια όπου και συνελήφθη για παράνομη είσοδο στο ψευδοκράτος και κατοχή ψευδών εγγράφων και τέθηκε υπό κράτηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κατεχόμενα Κύπρος αποδραση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ