Χανς-Πέτερ Κάιτελ: «Πρέπει και οι Έλληνες να επενδύουν στην Ελλάδα» - iefimerida.gr

Χανς-Πέτερ Κάιτελ: «Πρέπει και οι Έλληνες να επενδύουν στην Ελλάδα»

Χανς-Πέτερ Κάιτελ: Η γερμανική βοήθεια κάποτε θα τελειώσει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως η βοήθεια της Γερμανίας κάποια στιγμή θα τελειώσει, και πως οι Έλληνες θα πρέπει να αρχίσουν να επενδύουν στην Ελλάδα εξέφρασε ο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) Χανς-Πέτερ Κάιτελ.

Ο Χανς-Πέτερ Κάιτελ μιλώντας στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα και εκφράζει την άποψη, ότι εάν υπάρξουν ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα, θα πρέπει κανείς να τις εκμεταλλευτεί.

«Τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με ανοιχτούς λογαριασμούς (μεταξύ γερμανικών εταιρειών και Ελλάδας) φαίνεται να επιλύονται άμεσα. Όμως θα πρέπει και οι ίδιοι οι Έλληνες να επενδύσουν. Δεν μπορεί από τη μια πλευρά να έρχονται Γερμανοί επενδυτές στην Ελλάδα και στα σύνορα να συναντούν Έλληνες, οι οποίοι επιδιώκουν να μεταφέρουν τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας» δήλωσε ο κ. Κάιτελ.

Στην ερώτηση, εάν με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έχουν γίνει τα αναγκαία για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος και κατ' επέκταση και της κρίσης του ευρώ, δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και δεν μπορεί να τα καταφέρει με τις δικές της δυνάμεις. Γι΄ αυτό παράσχουν βοήθεια οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι. Όμως πρέπει να καταστεί σαφές, ότι η βοήθεια θα έχει κάποτε και ένα τέλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ