Νέα συνάντηση Μητσοτάκη-Πάιατ -Τι συζήτησαν για την αναβάθμιση των F-16 - iefimerida.gr

Νέα συνάντηση Μητσοτάκη-Πάιατ -Τι συζήτησαν για την αναβάθμιση των F-16

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για περισσότερο από μισή ώρα είχε συνάντηση με τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη στο Γραφείο του στη Βουλή ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων καθώς και η πορεία συμφωνίας για την αναβάθμιση των F-16. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κατέστησε σαφές στον Αμερικανό πρέσβη ότι συμφωνεί επί της αρχής με τη συμφωνία. Ωστόσο εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τη διαδικασία υλοποίησής της, επισημαίνοντας το πλήρες έλλειμμα ενημέρωσης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που ο κ.Πάιατ ήταν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώτο όροφο της Βουλής στην επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων ο Πάνος Καμμένος μαζί με την ηγεσία του στρατεύματος ενημέρωνε και συνεχίζει να ενημερώνει για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F 16 που πρόσφατα αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ.

Μέχρι στιγμής η γκρίνια που διατυπώνεται στην επιτροπή αφορά το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος πριν ενημερώσει την επιτροπή πήρε μέρος στο ΚΥΣΕΑ οπου και ελήφθη η απόφαση για την αναβάθμιση.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες σε μια στιγμή έντασης ο κ.Καμμενος είπε σε βουλευτές της αντιπολίτευσης «αν δεν σας αρέσει η συμφωνία να την πάρω πίσω». Σημαντικό είναι επίσης ότι από την σημερινή συνεδρίαση απείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν έχει διατυπώσει ενστάσεις για το θέμα της αναβάθμισης των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

Όσον αφορά το κόστος σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός άμυνας ανέφερε ότι δεν θα ξεπεράσει τα 1,1 δισ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης Τζέφρι Πάιατ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ