Δήμος Παύλου Μελά: Δύο μήνες διαβούλευση για το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου - iefimerida.gr

Δήμος Παύλου Μελά: Δύο μήνες διαβούλευση για το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

Αποψη από το στρατόπεδο Καρατάσιου του Δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για περίπου δύο μήνες θα διαρκέσει η διαβούλευση για το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου του δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν τη δυνατότητα πολίτες και φορείς της Θεσσαλονίκης να καταθέτουν τις προτάσεις τους για τον συγκεκριμένο χώρο.

Ακολούθως, θα διαμορφωθεί ένα πλαίσιο κοινωνικής συναίνεσης και ένα κείμενο αναφοράς που θα τεθεί προς συζήτηση στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, η οποία αφού γνωμοδοτήσει θα προωθήσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά.

Επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες έως τον προσεχή Σεπτέμβριο, προκειμένου στη συνέχεια να προωθηθεί το θέμα στην κυβέρνηση με αφορμή και την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην 83η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Η διευθύντρια του Γραφείου Πρωθυπουργού, Κατερίνα Νοτοπούλου, εξήρε το θεσμό της διαβούλευσης υπογραμμίζοντας πως είναι "εργαλείο δημοκρατικού συμμετοχικού αστικού σχεδιασμού" και συμπληρώνοντας πως "ο φάκελος Καρατάσιου άνοιξε".

Σύμφωνα με την κ.Νοτοπούλου «η Θεσσαλονίκη διψάει για ελεύθερο χώρο και για πράσινο και το πρώτο που επιχειρήσαμε ήταν να βρούμε και να παραδώσουμε στους πολίτες ελεύθερους χώρους, όπως το Στρατόπεδο Παύλου Μελά δυτικά και το Στρατόπεδο Κόδρα στα ανατολικά.

Ελεύθεροι χώροι, υποδομές και αναβάθμιση των δυτικών συνοικιών της πόλης, αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Μετά από χρόνια απραξίας υπάρχει αποδεδειγμένα η πολιτική βούληση να λυθεί οριστικά τόσο το ιδιοκτησιακό ζήτημα όσο και το θέμα της αξιοποίησης αυτών των χώρων».

Το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, έχει ενιαία έκταση 689 στρεμμάτων, με φυσικό τοπίο, βλάστηση με πευκώδη κάλυψη και μονοπάτια πεζοπορίας. Παράλληλα, ο χώρος χρησιμοποιείται για δραστηριότητες πολιτισμού, εκπαίδευσης και αθλητισμού.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Περιβάλλοντος, Σάκης Λαζαρίδης, ανέφερε πως από το 2005 στο Καρατάσιου ξεκίνησαν έργα υποδομής και φτιάχτηκαν τρία δημοτικά γήπεδα, δημοτικό εντευκτήριο, πάρκα και παιδικές χαρές και καθημερινά έχουν μέσα σε αυτό το χώρο την παρουσία τους.

«Το έχουν ζωντανέψει οι κάτοικοι», είπε. «θέλουμε με τη διαβούλευση όλο αυτό να το βάλουμε σε άλλη κλίμακα για να έχουμε νομιμότητα σε αυτές τις δράσεις και να τις αναπτύξουμε περισσότερο", υπογράμμισε ο κ.Λαζαρίδης, δηλώνοντας αισιόδοξος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως τα αρμόδια υπουργεία θα αποδώσουν και επίσημα τον χώρο στο δήμο Παύλου Μελά.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "αναΤΡΟΠΗ", Γιώργος Λίλτσης, με αφορμή την εκδήλωση για την έναρξη της διαβούλευσης, έκανε λόγο για "μια νέα φιέστα - παρωδία που ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του διοργάνωσαν στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, βαφτίζοντάς τη διαβούλευση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ