Το SUV της Rolls-Royce λέγεται Cullinan - iefimerida.gr

Το SUV της Rolls-Royce λέγεται Cullinan

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρεμιέρα για το πρώτο SUV της Rolls Royce, που ονομάζεται Cullinan και στόχο έχει φυσικά την κορυφή της πολυτελούς κατηγορία των τζιπ.

Το όνομά της προέρχεται από το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει βρεθεί ποτέ στη Γη, ενώ στόχος είναι να διευρύνει το κοινό στο οποίο απευθύνεται η μάρκα.
Το πλαίσιο είναι το καινούργιο αλουμινένιο του ομίλου της BMW, το μήκος της φτάνει τα 5,34 μέτρα, ενώ ο κινητήρας είναι ο κλασικός πλέον για Rolls Royce V12 των 6.750 κυβικών και των 571 ίππων. Παραδοσιακά η βρετανική μάρκα δεν ανακοινώνει επιδόσεις για τα μοντέλα της, αλλά θεωρείται βέβαιο πως η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ ώρα.


Ενδιαφέρον στοιχείο της Cullinan είναι η πνευματική της ανάρτηση που έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες της εκτός δρόμου κίνησης, ενώ καινούργια είναι και η τετρακίνηση. Η λειτουργία Everywhere της τελευταίας επιτρέπει μάλιστα να φτάνει στους τροχούς ολόκληρη η θηριώδης ροπής του κινητήρα, ενώ το νερό βάθους μέχρι και 540 χιλιοστών δεν αποτελεί πρόβλημα. Οι τροχοί είναι 22 ιντσών και το βάρος ξεπερνά τα 2.660 κιλά.


Στο εσωτερικό -οι πίσω πόρτες ανοίγουν με αντίθετη φορά- είναι υπέρ- άνετο και υπερ- πολυτελές και το πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από τα 560 έως και τα 1.930 λίτρα, μιας και για πρώτη φορά σε Rolls Royce διπλώνουν τα πίσω καθίσματα.
Ο χώρος των αποσκευών απομονώνεται με τζάμι από αυτόν των επιβατών, ενώ η Cullinan χαμηλώνει αυτόματα μόλις την πλησιάσει ο οδηγός της κατά 40 χιλιοστά για πιο εύκολη είσοδο. Φυσικά διαθέτει και όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, ενώ η τιμή ξεκινά στην Κεντρική Ευρώπη από τις 300.000 ευρώ, τοποθετώντας της και σε αυτόν τον τομέα στην κορυφή.

Το SUV της Rolls-Royce λέγεται Cullinan  | iefimerida.gr 0
Το SUV της Rolls-Royce λέγεται Cullinan  | iefimerida.gr 1
Το SUV της Rolls-Royce λέγεται Cullinan  | iefimerida.gr 2
Το SUV της Rolls-Royce λέγεται Cullinan  | iefimerida.gr 3
Το SUV της Rolls-Royce λέγεται Cullinan  | iefimerida.gr 4
Το SUV της Rolls-Royce λέγεται Cullinan  | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ SUV rolls-royce Cullinan
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ