Κουτρουμάνης: Να συμβάλει η Ε.Ε στην ενίσχυση της απασχόλησης - iefimerida.gr

Κουτρουμάνης: Να συμβάλει η Ε.Ε στην ενίσχυση της απασχόλησης

Ευρωπαϊκή Ένωση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να συμβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να ληφθούν μέτρα που θα ενισχύσουν την απασχόληση, επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης, συναντήθηκε με τον αρμόδιο επίτροπο της Ε.Ε για τις κοινωνικές υποθέσεις Λάζλο Άντορ, στις Βρυξέλλες, και στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προσπάθειες για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας, τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κοινοτικό επίτροπο για την κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίζεται από την πολύ μεγάλη ύφεση και τη μεγάλη αύξηση της ανεργίας, κυρίως των νέων. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να ληφθούν μέτρα με τη συμβολή της ΕΕ προκειμένου να ενισχυθεί η απασχόληση.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης είπε ότι ζήτησε από τον Λάζλο Άντορ να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στη μεταφορά πόρων προς όφελος της απασχόλησης. Ειδικότερα, υποβλήθηκε το αίτημα να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στις χώρες που θα επωφεληθούν από την ανακατανομή των πόρων για την απασχόληση με έμφαση στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου φορέα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης από κοινοτικής πλευράς υπήρξε αναγνώριση των μεγάλων προσπαθειών που έχουν γίνει το τελευταίο εξάμηνο καθώς έχει διπλασιαστεί η απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων η οποία κυμαίνεται στο 70% σήμερα και αναμένεται να φτάσει το 100% έως το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ