Η Ρωσία θα συνεχίσει την συνεργασία με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα - iefimerida.gr

Η Ρωσία θα συνεχίσει την συνεργασία με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Φωτογραφία: Alexei Nikolsky
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στενή τους συνεργασία για το πυρηνικο πρόγραμμα του Ιράν θα συνεχίσουν Μόσχα και Τεχεράνη, όπως δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Ο Ριαμπκόφ συναντήθηκε με τον Ιρανό ομόλογό του Αμπάς Αρακτσί, με το τετ α τετ να γίνεται στον απόηχο της απόφαση Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πρόγραμμα.

Οι δύο άντρες συζήτησαν για την προοπτική της περαιτέρω υλοποίησης της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μετά την αμερικάνικη αποχώρηση.

«Από ρωσικής πλευράς υπογραμμίστηκε η προσήλωση της στην ισχύ των συμφωνιών. Η Ρωσία και το Ιράν συμφώνησαν να συνεχίσουν την στενή συνεργασία στον θέμα αυτό προς το συμφέρον της διασφάλισης της διμερούς συνεργασίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν ορισμένα άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-RIA

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Ιράν πυρηνικό πρόγραμμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ