ΚΙΝΑΛ: Ο Παπανδρέου μας είχε ενημερώσει για τις συναντήσεις - iefimerida.gr

ΚΙΝΑΛ: Ο Παπανδρέου μας είχε ενημερώσει για τις συναντήσεις

«Ακολουθούμε αυτόνομη πορεία και αυτοδύναμη στρατηγική» φωτογραφία: intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εδώ και περίπου έναν μήνα στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ενημερώσει ότι θα πάρει κάποιες πρωτοβουλίες που αφορούν τα εθνικά θέματα υπό την ιδιότητα του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

Αυτό εξήγησε μιλώντας στον ρ/σ «24/7» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

«Έρχεται στην Ελλάδα σήμερα ο κ. Ντιμιτρόφ, ο οποίος έχει ζητήσει μία συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου και επομένως και για το ζήτημα το οποίο αφορά τις σχέσεις των χωρών μας και το πώς εξελίσσεται η συζήτηση για το Σκοπιανό. Όφειλε η χώρα να έχει μία κοινή γραμμή, αυτό έκανε χθες με τη συνάντησή του ο κ. Παπανδρέου και φυσικά θα κάνει και μία συνάντηση την Παρασκευή με τον κ. Μητσοτάκη» ανέφερε ο κ. Χρηστίδης, προσθέτοντας ότι αυτό πρέπει να κάνει ένας πρώην πρωθυπουργός, να είναι στην πρώτη γραμμή, εκεί που τον χρειάζεται η πατρίδα του και να υπερασπίζεται την εθνική γραμμή.
«Αυτό που κάνει ο κ. Παπανδρέου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση» είπε.

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ενημέρωσε ότι η συζήτηση αφορούσε μόνο τα εθνικά θέματα και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να υπάρξει βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η Φώφη Γεννηματά ήταν η πρώτη που έβαλε στο τραπέζι το ζήτημα της εθνικής συνεννόησης» τόνισε ο κ. Χρηστίδης και υπενθύμισε ότι για το Σκοπιανό το ΚΙΝΑΛ ζήτησε να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και το αρνήθηκαν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας για να μην επιβεβαιωθεί εκ νέου η εθνική γραμμή «ή εν πάση περιπτώσει η διαφωνία του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο, αλλά και η διαφωνία του κ. Μητσοτάκη με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας πριν δέκα χρόνια».

Χαρακτήρισε νέο παραμύθι του κ. Τσίπρα την «καθαρή έξοδο», λέγοντας ότι έξοδος υπάρχει μόνο για τους δανειστές.
«Οι δανειστές θα έρχονται πολύ συχνότερα για να μας επιβλέπουν και να μας αξιολογούν, όπως ο ίδιος ο Τσακαλώτος έχει πει. Γι αυτό η Φώφη Γεννηματά λέει "πριν κλείσετε οποιαδήποτε μεταμνημονιακή συμφωνία, πρέπει οι Έλληνες πολίτες να αποφασίσουν ποιος θέλουν να διαχειριστεί την επόμενη περίοδο"» τόνισε.

Ο Παύλος Χρηστίδης για άλλη μια φορά υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία και αυτοδύναμη στρατηγική. «Έχω την τύχη να γυρνάω αρκετά και τη χώρα και την Αττική.
Δεν βλέπω κανέναν, ο οποίος να πιστεύει ότι πρέπει να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα, διότι τους κορόιδεψε, τους έκανε τη ζωή δυσκολότερη, τους έχει βάλει νέα μέτρα, ενώ τους έλεγε ότι θα τους απαλύνει από όλα. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή μας λένε ότι "ακουμπάμε" στον κύριο Τσίπρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο ότι "ακουμπάμε" στον κύριο Μητσοτάκη.
Προχωράμε αυτόνομα και η απόφασή μας είναι να αυτοπροσδιοριζόμαστε, με βάση τις προτάσεις μας, όχι την προπαγάνδα των άλλων» τόνισε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ