Τετ α τετ Μητσοτάκη-Καραμανλή -Οσα συζήτησαν - iefimerida.gr

Τετ α τετ Μητσοτάκη-Καραμανλή -Οσα συζήτησαν

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

Η χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ δεν ήταν ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία. Ωστόσο έχει ιδιαίτερη σημασία η χρονική συγκυρία κατά την οποία πραγματοποιήθηκε.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πυκνώσει τα σενάρια για τη δημιουργία κόμματος από στελέχη που έχουν απομακρυνθεί ή διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία και κατά το παρελθόν είχαν βρεθεί κοντά στον πρώην Πρωθυπουργό. Μάλιστα, κάποια από αυτά, όπως ο Ευάγγελος Αντώναρος και η Κατερίνα Παπακώστα, στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, φροντίζουν είτε αμέσως είτε εμμέσως να αναφέρονται στον Κώστα Καραμανλή, θέλοντας να δημιουργήσουν μια αχλή εικόνα ότι λειτουργούν ως συνεχιστές της πολιτικής του ή εξ ονόματος του.

Από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή το προηγούμενο διάστημα έστειλαν σαφές μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί καμία προσπάθεια υπονόμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι τα στελέχη αυτά δεν αποτελούν συνομιλητές του και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζονται εκ μέρους του. Οι κινήσεις του το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι είναι αποφασισμένος αυτό το μήνυμα να φτάσει και στους πλέον δύσπιστους και να εμποδίσει τους καλοθελητές να εξυφαίνουν σενάρια που εμπλέκουν το όνομα του.

Ταυτόχρονα, η περιοδεία που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες στην Θράκη, είχε σαφείς πολιτικές διαστάσεις, καθώς πραγματοποιήθηκε σε περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τεταμένες. Μια επίσκεψη που περιείχε κομματικό στίγμα και αποτελούσε μήνυμα συστράτευσης και ετοιμότητας όλων στην κεντροδεξιά παράταξη για πιθανές εκλογικές εξελίξεις.

Αυτή ήταν άλλωστε και η αφορμή για το ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίον έχουν συχνή επικοινωνία. Η ενημέρωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την επίσκεψη στη Θράκη και η ανταλλαγή απόψεων για τα ελληνοτουρκικά και όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, όπως ανέφερε η επίσημη ενημέρωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ