H Σαουδική Αραβία αναχαίτισε δύο πυραύλους πάνω από την πρωτεύουσα Ριάντ - iefimerida.gr

H Σαουδική Αραβία αναχαίτισε δύο πυραύλους πάνω από την πρωτεύουσα Ριάντ

Εγιναν και 4 εκρήξεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε σήμερα δύο βαλλιστικούς πυραύλους πάνω από την πρωτεύουσά της, Ριάντ. ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ, αφού τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο της πόλης.

Το κίνημα Χούτι της Υεμένης, που είναι σύμμαχος του Ιράν, ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε τους πυραύλους σε οικονομικούς στόχους στη σαουδαραβική πρωτεύουσα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.
Οι Χούτι ενέτειναν τις πυραυλικές επιθέσεις στο γειτονικό βασίλειο σε αντίποινα, όπως τα χαρακτηρίζουν, για τις αεροπορικές επιδρομές από τον υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμό που μάχεται εναντίον τους στην Υεμένη.

Η Σαουδική Αραβία και ένας συνασπισμός μουσουλμανικών κρατών επενέβησαν στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης το 2015 στην προσπάθεια να απωθήσουν τους Χούτι, οι οποίοι είχαν οδηγήσει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση σε εξορία στη Ριάντ.
Κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν πως, σε ένα ξεχωριστό επεισόδιο, δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε στη νότια πόλη Τζιζάν.

Εκπρόσωπος του συνασπισμού δήλωσε πως η επίθεση δείχνει πώς το Ιράν συνεχίζει να υποστηρίζει τους Χούτι, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ. Οι Χούτι και η Τεχεράνη αρνούνται την κατηγορία αυτή.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαουδική Αραβία πύραυλοι Ριάντ Υεμένη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ