Λεβέντης κατά Εκκλησίας: Χαλαρή αντίδραση στο νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια - iefimerida.gr

Λεβέντης κατά Εκκλησίας: Χαλαρή αντίδραση στο νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής άσκησε κριτική στην Εκκλησία της Ελλάδος διότι όπως είπε έχει χαλαρή αντίδραση στο νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Η εκκλησία δεν είχε την αντίδραση που έπρεπε . Με αγιορείτες και με θεολόγος που μίλησα μου είπαν να μην ψηφίσετε στο σύνολο το νόμο αυτό μου ζήτησαν. Αλλά η επίσημη εκκλησία της Ελλάδος έχει μια περίεργη στάση σιωπής που δε μου αρέσει. Υποθέτω πως είναι τα ιδρύματα και τα άλλα οικονομικά συμπλέγματα που την κάνουν να σιωπά και δε μου αρέσει αυτό. Ήθελα μια εκκλησία πιο μαχητική».

Αναφερόμενος στο θέμα της απλής αναλογικής ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τις αλλαγές σε περίπτωση που η κυβέρνηση της φέρει στη Βουλή, χωρίς να καταργεί και το μπόνους.

«Αν η απλή αναλογική δεν έχει μηδέν bonus η ένωση κεντρώων δεν θα την ψηφίσει. Δεν θα ψηφίσουμε απλή αναλογική με ημίμετρα. Αν υποχωρήσει ο Τσίπρας για να πάρει συνεταίρους αυτούς που έβριζε μέχρι χθες η ένωση κεντρώων σε τέτοια ιλαροτραγωδία δεν θα συμμετάσχει. Δεν καταλαβαίνω σε τι βοηθάει το σπάσιμο των περιφερειών.»

Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι ο ΣυΡιζΑ θα επιστρέψει στους δρόμους και στην αντιευρωπαϊκή ρητορική το επόμενο διάστημα

«Μπορείτε να κοιτάξετε τον πολίτη στα μάτια όταν κυκλοφορείτε στους δρόμους;. Εγώ φοβάμαι ότι ο ΣυΡιζΑ θα ξαναγίνει πάλι αντιευρωπαϊκό αντάρτικο, πολύ σύντομα θα έρθει η στιγμή που θα αρχίσετε να ξανά να βρίζετε την Ευρώπη, θα αρχίσετε να λέτε ξανά αυτά που λέγατε αρχικά ότι σκίζατε τα μνημόνια ,ότι θα φοβηθεί η Ευρώπη εσάς ,αυτές τις διάφορες παράνοιες».

Ο πρόεδρος της ένωσης κεντρώων αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά και στο θέμα των Σκοπίων καλώντας τα κόμματα της Βουλής να μην ψηφίσουν ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία

«Εάν δώσετε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια θα υπάρχει ένα δεύτερο τουρκικό κράτος στα βόρεια σύνορα μας, η άποψη των Αμερικανών που λένε βιαστείτε να τους δώσετε το όνομα διότι θα χώσει τη μύτη της η Τουρκία στα Σκόπια είναι λάθος . Εάν βιαστούμε και τους το δώσουμε θα έχουμε δεύτερο τουρκικό κράτος εκεί.

Αν αυτή η Βουλή ψηφίσει το ίδιο βράδυ οι τύψεις θα συνοδεύουν τον καθένα σας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ