Γιατί ο πρίγκιπας Κάρολος απαγόρευσε στον... εαυτό του να επισκεφθεί την Ακρόπολη - iefimerida.gr

Γιατί ο πρίγκιπας Κάρολος απαγόρευσε στον... εαυτό του να επισκεφθεί την Ακρόπολη

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΛΟΒΙΝΗ

Νωρίς το απόγευμα ο πρίγκιπας Κάρολος θα προσγειωθεί με το βασιλικό Air Force στο Ελ. Βενιζέλος.

Θα κατευθυνθεί αμέσως στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για να καταθέσει στεφάνι και από εκείνη τη στιγμή μέχρι την αναχώρησή του από τη χώρα, το απόγευμα της Παρασκευής, θα πρέπει ο ίδιος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα να βγάλουν σε πέρας ένα ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα.

Ενα πρόγραμμα πυκνό, με συναντήσεις με πολιτικούς, επισκέψεις σε μουσεία και μνημεία, σε φορείς και δομές, γεύματα και επαφές με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας. Στο πρόγραμμα υπάρχει ακόμη και ένα γνήσιο κρητικό γλέντι το οποίο θα στηθεί για χάρη τους και στο οποίο θα συμμετέχει ζωηρά το πριγκιπικό ζεύγος.

Με άλλα λόγια Κάρολος και Καμίλα θα τα κάνουν όλα σε τρεις ημέρες σε Αθήνα και Κρήτη. Ακόμη όμως και ο πιο αδαής θα διαπιστώσει ότι από αυτό το πραγματικά πυκνό πρόγραμμα λείπει κάτι: Η επίσκεψη στην Ακρόπολη.
Τυχαίο;

Καθόλου, όπως όλα δείχνουν.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που γράφει ο Guardian μεταφέροντας μάλιστα και δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη. «Οι αβρότητες υπαγορεύουν να αποφευχθεί [μια επίσκεψη] στο διαμάντι στο στέμμα της Αθήνας, την Ακρόπολη του 5ου π.Χ. αι. “Αυτό λέγεται τακτ”, είπε ο Νίκος Ξυδάκης, πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. “Διπλωματικό τακτ. Ο Κάρολος είναι δημοφιλής εδώ και θέλουμε να νιώσει καλοδεχούμενος”».

Ποιο είναι το τακτ; Οτι δεν θα επισκεφθεί ένα χώρο που λεηλατήθηκε από τον Λόρδο Ελγιν, έναν χώρο άγρια λεηλατημένο από τους Βρετανούς που αρνούνται ακόμη και σήμερα να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα, παρά τη διεθνή κατακραυγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πρίγκιπας Κάρολος Ακρόπολη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ