Για ευέλικτη απασχόληση η μία στις δύο προσλήψεις από την αρχή του χρόνου - iefimerida.gr

Για ευέλικτη απασχόληση η μία στις δύο προσλήψεις από την αρχή του χρόνου

Θετικό ισοζύγιο στις προσλήψεις τον Απρίλιο/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν μοιρασμένες μεταξύ της πλήρους και της ευέλικτης απασχόλησης ήταν σχεδόν οι προσλήψεις μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα το πρώτο τετράμηνο του έτος, όπου καταγράφεται το μεγαλύτερο θετικό ισοζύγιο από το 2001.

Υψηλότερη επίδοση από το 2001 καταγράφεται και στο ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης Απριλίου, καθώς προκύπτει από τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ έγιναν συνολικά 268.072 αναγγελίες πρόσληψης έναντι 167.826. Επιπλέον τον Απρίλιο καταγράφηκε αύξηση του ποσοστού των προσλήψεων με πλήρη απασχόληση, οι οποίες αποτέλεσαν το 55,6% του συνόλου.

Από τις νέες προσλήψεις οι 149.051 ήταν για πλήρη απασχόληση, οι 90.049 για μερική και οι 28.972 για εκ περιτροπής απασχόληση. Δηλαδή το 55,6% αφορά εργασία για πλήρη απασχόληση και το 44,% για τις ευέλικτες μορφές εργασίας.

Για το διάστημα Ιανουάριος- Απρίλιος 2018 προκύπτει θετικό ισοζύγιο κατά 155.826 θέσεις εργασίας. Τα ποσοστά με βάση το είδος της πρόσληψης διαμορφώνονται στα 49,78 για την πλήρη εργασία και στα 50,22 για τη μερική και την εκ περιτροπής.

Για ευέλικτη απασχόληση η μία στις δύο προσλήψεις από την αρχή του χρόνου | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ