Τεχεράνη: Αν αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία, ο Ροχανί θα απαντήσει σήμερα - iefimerida.gr

Τεχεράνη: Αν αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία, ο Ροχανί θα απαντήσει σήμερα

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί θα απαντήσει απόψε το βράδυ στον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνη.

"Αν ο Τραμπ μιλήσει, ο πρόεδρος Ροχανί θα του δώσει την απάντηση του Ιράν απόψε το βράδυ" από την κρατική τηλεόρση, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. Δεν διευκρίνισε τι ώρα θα προβληθεί το διάγγελμα του Ιρανού προέδρου.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ο Τραμπ θα ανακοινώσει στις 21.00 απόψε (ώρα Ελλάδας) την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία που υπέγραψαν το 2015 το Ιράν και οι χώρες της Ομάδας 5+1 (τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλαδή Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Ρωσία, μαζί με τη Γερμανία).

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ροχανί ΗΠΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ