Παραδοχή Βίτσα για τις μεταναστευτικές ροές: Το επόμενο διάστημα θα περάσουμε δύσκολα - iefimerida.gr

Παραδοχή Βίτσα για τις μεταναστευτικές ροές: Το επόμενο διάστημα θα περάσουμε δύσκολα

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Έχω πλήρη επίγνωση ότι το υπουργείο στο οποίο προΐσταμαι, θα περάσει δύσκολες στιγμές, όπως άλλωστε και τα συναρμόδια υπουργεία, στο επόμενο διάστημα».

Αυτό ανέφερε ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση της ροής των μεταναστών το επόμενο διάστημα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχθηκε ότι το 2018 παρουσιάζεται αύξηση των προφυγικών - μεταναστευτικών ροών, με μεγαλύτερη τον Απρίλιο, καθώς -όπως είπε- στα νησιά και στον Έβρο είχαμε 6.632 νές αφίξεις με τις περρισσότερες να καταγράφονται στα χερσαία σύνορα.

Για την κατάσταση που επικρατεί στον άτυπο καταυλισμό της Πάτρας ο υπουργός είπε ότι υπάρχει μια συζήτηση για γεωγραφικό αποκλεισμό, αν και ο ίδιος -όπως υποστήριξε- δεν είναι θετικός στο να υπάρχει περιορισμός στα σημεία εισόδου του λιμανιού, για ανθρώπους που έχουν χαρτί αιτούντων άσυλο και δεν μπορείς να τους πεις να πάνε εδώ ή εκεί.

Πάντως, γνωστοποίησε ότι αύριο μεικτό κλιμάκιο των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασiας του Πολίτη θα επισκεφθούν την ρα όπου θα έχουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μεταναστευτικό Βίτσας Ροές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ