Κίνα: Ανακάλυψαν εργαλεία, από κόκαλα και κέρατα, 115.000 χρόνων [εικόνες] - iefimerida.gr

Κίνα: Ανακάλυψαν εργαλεία, από κόκαλα και κέρατα, 115.000 χρόνων [εικόνες]

Τι ανακοίνωσε η διεθνής ομάδα ερευνητών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διεθνής ομάδα ερευνητών ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε επτά μαλακά σφυριά τα οποία θεωρούνται τα πιο πρώιμα οστέινα εργαλεία στην Κίνα ηλικίας 115.000 χρόνων.

Τα οστέινα εργαλεία, έξι από τα οποία είναι φτιαγμένα από μακριά μέλη φυτοφάγων ζώων και ένα είναι φτιαγμένο από κέρατο ελαφιού, ανακαλύφθηκαν σε μία περιοχή με παλαιολιθικά ερείπια στην πόλη Σουσάνγκ της κεντρικής επαρχίας Χενάν.

Κίνα: Ανακάλυψαν εργαλεία, από κόκαλα και κέρατα, 115.000 χρόνων [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Πριν από τη νέα αυτή ανακάλυψη η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE, τα παλαιότερα οστέινα εργαλεία στην Κίνα, ηλικίας 35.000, είχαν ανακαλυφθεί στην επαρχία Γκουϊτζόου.

Κίνα: Ανακάλυψαν εργαλεία, από κόκαλα και κέρατα, 115.000 χρόνων [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, τα μαλακά σφυριά χρησιμοποιούνταν κυρίως για την κατασκευή και λείανση πέτρινων εργαλείων.

Κίνα: Ανακάλυψαν εργαλεία, από κόκαλα και κέρατα, 115.000 χρόνων [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι αρχαιολόγοι στην Κίνα εδώ και καιρό αναρωτιούνται για το πότε άρχισαν οι αρχαίοι πρόγονοί τους να χρησιμοποιούν τα οστά καθώς και εάν έφτιαχναν πέτρινα εργαλεία.

Το τελευταίο εύρημα απέδειξε ότι η χρήση των πέτρινων εργαλείων εμφανίσθηκε στην Κίνα πριν από τουλάχιστον 115.000 χρόνια και ότι οι πρωτόγονοι εκείνης της περιόδου είχαν αναπτυγμένη σκέψη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ